Spekulace: Mick Schumacher kandidátem na sedačku u Toro Rosso. Red Bull to vyvrací

Spekulace: Mick Schumacher kandidátem na sedačku u Toro Rosso.  Red Bull to vyvrací

V italských médiích se objevila poměrně divoká spekulace, a sice že Schumi junior by se mohl objevit na startovní listině královny motorsportu už příští rok!

Syn legendy a sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera Mick o uplynulém víkendu neuvěřitelným způsobem ovládl všechny tři závody evropského šampionátu Formule 3 na Nürburgringu, které se jely v rámci německého mistrovství cestovních vozů DTM.

Díky tomuto výkonu se stal rázem aspirantem na titul s tří bodovou ztrátou na lídra Daniela Ticktuma, přičemž před víkendem mu patřila čtvrtá příčka a manko na prvního Brita bylo velké.

V příští sezoně by rád přestoupil do Formule 2, tedy „přestupové stanice do F1“. Jak on, tak i Sabine Kehmová nic nechtějí uspěchat. Ovšem nyní německý portál autobild.de přišel s poměrně zajímavou a divokou spekulací, kterou převzali od italských médií. Podle nich by totiž devatenáctiletý Němec mohl přestoupit z Formule 3 rovnou do Formule 1 už příští rok.

Mick Schumacher rozhodně neproplouvá motorsportem jen díky slavnému jménu. Na Nürburgringu doslova rozebral konkurenci a letos jako první vyhrál všechny tři závody víkendu. Na vedoucího Dana Ticktuma mu chybí tři body!

https://t.co/kLZWPdGtvr

— SvětFormule.cz (@svetformule) 9. září 2018

A u koho by zakotvil? Jeho jméno se objevilo ve spojení s volnou sedačkou u Toro Rosso, kde kokpit uvolnil Pierre Gasly a budoucnost druhého pilota Brandona Harlteyho je stále otazníkem, neboť podává nepřesvědčivé výkony.

Paradoxem je, že horkým kandidátem na jednu ze sedaček u italské stáje byl právě Ticktum, se kterým aktuálně bojuje o trofej. Jenže pro Brita jsou dveře do Formule 1 zatím zavřené kvůli nedostatečnému počtu bodů na zisk superlicence. Mick má po fantastickém víkendu na Nürburgringu nakročeno k dalším 25 bodům, skončí-li nejlépe druhý. Dohromady by to pak dělalo s již získanými 20 body, které mu byly uděleny v roce 2016 za titul v italské a německé Formuli 4, 45 bodů, tudíž by měl superlicenci jistou, neboť předepsané minimum pro „řidičák na formuli 1“ je 40 bodů.

Jak vůbec na tuto teorii v Itálii přišli? Schumacher byl totiž na Monze spatřen společně s Nicolasem Todtem, synem prezidenta FIA,  který mimochodem má podíl rovněž na angažmá Charlese Leclerca ve Ferrari. 40letý Francouz se v paddocku sešel s šéfem týmu Toro Rosso, Franzem Tostem. A spekulace byla na světě.

Just fun to drive that car. Macht einfach Spass, dieses Auto zu fahren. @prema_team @theodoreracing1 @fiaf3europe @nuerburgring pic.twitter.com/Kx0llFN3F3

— Mick Schumacher (@SchumacherMick) 11. září 2018

Tost se s rodinou Schumacherových zná velmi dobře, v minulosti byl důvěrníkem Ralfa Schumachera a patří k jejím velmi blízkým přátelům.

Nicméně jak už bylo řečeno, Schumacher tomu chce nechat volný průběh a předčasný vstup do Formule 1 by mu mohl být třeba i na škodu. Zvěsti vyvrací také poradce Red Bullu Helmut Marko, který pro ABMS řekl: „Není na našem seznamu a máme s ním nulový kontakt.“

 „Mick je skvělý jezdec, ale ještě se toho musí spoustu naučit, proto mu musíme dát čas,“ apeluje Jean Todt. „Je na něj vyvíjen tlak, protože očekávání od něho jsou vysoká.“

Takže reálná šance na to, aby se stala tato spekulace skutečností, je opravdu minimální. Ovšem Mick by nebyl prvním, který by zcela vynechal Formuli 2. Stejný kariérní postup měl nejprve Max Vestappen a posléze Lance Stroll. Oba získali angažmá ve Formuli 1 bez účasti v F2.

Zajímavostí je, že se Strollovi povedl stejný husarský kousek jako Schumacherovi. V roce 2016 na Hockenheimu současný pilot Williamsu a syn majitele stáje Racing Point Force India Lawrence Strolla vyhrál také všechny tři závody. A to všechno se odehrálo víkend před jeho vstupem do Formule 1.

Schumacher patří pod juniorku Mercedesu, ale dveře má otevřené také u momentálně největších konkurentů německé stáje Ferrari.

Sdílejte na:
Zavřít