F1 zveřejnila provizorní kalendář pro sezonu 2019, hlavním sponzorem GP Německa bude Mercedes

F1 zveřejnila provizorní kalendář pro sezonu 2019, hlavním sponzorem GP Německa bude Mercedes

Oficiální stránky šampionátu zveřejnili provizorní kalendář pro příští sezonu. Bude čítat dohromady 21, včetně GP Německa, jenž bude sponzorovat domácí tým Mercedes.

Formule 1 příští rok už po třetí zavítá do 21 destinací v Evropě, Asii, Americe a Austrálii. Sezona začne tentokrát mnohem dřív, než je zvykem. Úvodní závod sezony 2019 je naplánovaný na 17. března a bude ji hostit tradičně okruh v australském Melbourne. Rovněž bylo posunuto i datum závěrečného podniku v Abu Dhabi, který se pojede až první prosincový den.

Velká cena Japonska až do roku 2021

Příští rok bude královna motorismu slavit velké jubileum. Od vzniku šampionátu v roce 1950 se totiž pojede 1000. Grand Prix, kterou bude v dubnu GP Číny. Ta bude slavit ještě jedno jubileum: a sice bude to 30. japonská GP. Pořadatelé této Velké ceny, MobilyLand Corp, rovněž prodloužili smlouvu o další tři roky, což znamená, že se na Suzuce bude závodit až do roku 2021.

„Chtěl bych upřímně poděkovat spoustě fanoušků za jejich dlouhodobou podporu, která nám umožnila uspořádat 30. ročník památného závodu GP Japonska na okruhu v Suzuce,“ těší prezidenta a zástupce ředitele Honda Motor Co.Ltd Takahiru Hachiga.

Mercedes, zachránce GP Německa

S Velkou cenou Německa to bylo nahnuté, dokonce už se to mělo téměř za jasnou věc, že příští rok bude závod u našich západních sousedů chybět. Její místo měla totiž zaujmout zbrusu nová GP Miami, ovšem podle posledních informací by trať ještě neodpovídala požadavkům, tak se její premiéra posunula až na rok 2020. Tím opět vznikl volný termín, který zaujala právě GP Německa. Za záchranu lze poděkovat zejména domácímu týmu Mercedes, jenž se stal titulárním sponzorem celého klání na Hockenheimringu.

Díky volnému termínu, který vznikl po vypadnutí GP Miami, by si mohl dát Vettel „reparát“ před domácím publikem už příští rok. #GermanGP #F1 https://t.co/Fkwn1Aarnd

— SvětFormule.cz (@svetformule) 24. července 2018

„Letošní Velká cena v Hockenheimu byla demonstrací nadšení, jenž Formule 1 v Německu vytváří. Proto bylo pro nás důležité udělat vše, co bylo v našich silách, abychom zajistili, že se bude konat náš domácí závod i příští rok. Společně s Formulí 1 a všemi ostatními zúčastněnými stranami jsme našli způsob, jak to uskutečnit. Jsme rádi, že Mercedes.Benz bude příští rok titulárním sponzorem,“ řekl Toto Wolff.

„Je mi velkým potěšením oznámit, že návrh kalendáře Formule 1 pro rok 2019 se skládá 21 závodů, stejně jako letos. Navíc je nám ctí, že promotéři dlohotrvající GP Japonska podepsali dlouhodobou smlouvu, jenž zajistí, že naši loajální a znalí japonští fanoušci budou mít možnost vychutnávat si Formuli 1 ještě dalších několik let. Je mi také potěšením potvrdit, že s velmi cennou podporou Mercedes Benz, německých automobilových klubů ADAC a AvD a německého ministra dopravy a digitální infrastruktury jsme dosáhli dohody s Hockenheimem a promotérem Hockenheim-Ring GmbH, což nám umožní znovu závodit na tomto ikonickém okruhu i v roce 2019. To ukazuje, jak všechny zúčastněné strany ve Formuli 1 spolupracují, aby zajistili dlouhodobou budoucnost sportu a jeho fanoušků,“ uvedl Chase Carey, šéf F1.

Také marketingový šéf šampionátu Sean Bratches je rád, že se bude i na dále závodit jak v Japonsku, tak i v Německu: „Obnova GP Japonska a potvrzení GP Německa jsou příklady našeho směru, v němž stavíme fanoušky do srdce Formule 1, vize, jež sdílíme se všemi našimi promotéry. Úspěšné rozšíření fanouškovských zón na závodních okruzích spolu s pestrými městskými festivaly F1 v Londýně, Šanghaji, Marseille, Miláně a Miami dokazují, že v těchto městech jsou hladoví po Formuli 1.“

Ředitel okruhu Georg Sailer Hockenheimring připomíná, že za dosažení dohody vděčí zejména právě Mercedesu, jenž závod zaštítí.

Datum Závod Město
17. března VC Austrálie Melbourne
31. března VC Bahrajnu Sachír
14. dubna VC Číny Šanghaj
28. dubna VC Ázerbájdžánu Baku
12. května VC Španělska Barcelona
26. května VC Monaka Monako
9. června VC Kanady Montreal
23. června VC Francie Le Castallet
30. června VC Rakouska Spielberg
14. července VC Německa Hockenheim
28. července VC Velké Británie Silverstone
4. srpna VC Maďarska Budapešť
1. září VC Belgie Spa
8. září VC Itálie Monza
22. září VC Singapuru Singapur
29. září VC Ruska Soči
13. října VC Japonska Suzuka
27. října VC Mexika Mexico City
3. listopadu VC USA Austin
17. listopadu VC Brazílie Sao Paolo
1. prosince VC Abu Dhabi Yas Marina

 

 

 

Sdílejte na:
Zavřít