Podle Hartleyho je jeho nehoda důkazem vysoké bezpečnosti Formule 1

Podle Hartleyho je jeho nehoda důkazem vysoké bezpečnosti Formule 1

Novozélanďan přerušil po nepříjemném výletu mimo trať třetí trénink. Byť nehoda jako taková vypadala strašidelně, on vyvázl bez jediného škrábance. Stejná nehoda by ještě před několika lety dost možná dopadla pro jezdce mnohem hůře, než jen sešrotovaným vozem.

Pilot Toro Rosso má tento rok pořádnou porci smůly, která se ho nepustila ani v Británii. Ve třetím tréninku nečekaně prasklo zavěšení levého předního kola a posléze se proletěl po únikové zóně až k bariéře. Vůz byl natolik rozbitý, že do kvalifikace nenastoupil.

Na nehodu a ani na vrak STR13 nebyl zrovna krásný pohled, ale Hartleymu se naštěstí nic nestalo a z auta odešel po svých. Následný verdikt FIA po povinné prohlídce, kterou musel absolvovat, zněl, že je v naprostém pořádku.

pic.twitter.com/QwhpVoDWfw— Formula 1 (@F1) 7. července 2018

„Je mi dobře,“ uklidil všechny přihlížející do televizních kamer Kiwi po jeho letu do bariér. „Což se však nedá tvrdit o mém autě. Nehoda ukazuje, jak bezpečnými se stali Formule 1 a závodní okruhy. Letos už jsem pár divokých výletů mimo trať měl. Jsem zatraceně rád, že jsem z toho tentokrát vyvázl bez zranění.“

„Samozřejmě, že je to frustrující, ale jakožto jezdec o takovýchto problémech nepřemýšlíte. Nikdo v týmu to nebere na lehkou váhu, také proto mám plnou důvěru v to, že to chlapci do závodu zvládnou (opravu vozu). Doufám, že budu mít dobrý závod,“ uzavřel jeden z největších smolařů letošní sezony.

Sdílejte na:
Zavřít