VC Japonska: Ve zkráceném 2. tréninku zajelo měřený čas pouze 5 pilotů, nejrychlejší Hamilton

VC Japonska: Ve zkráceném 2. tréninku zajelo měřený čas pouze 5 pilotů, nejrychlejší Hamilton

Druhý trénink kvůli silnému dešti začal až po 45 minutách. Výsledky nám však příliš nenapoví, co se rozložení sil týká, neboť většina jezdců zajela pouze instalační kola.

Na konci prvního tréninku se objevily první dešťové kapky, které se během přestávky mezi tréninky proměnily v silný déšť. Vedení závodu se tedy rozhodlo start druhého tréninku odsunout o 15 minut. Ovšem po prozkoumání situace Bernem Mayländerem byl start odsunut o další čtvrt hodinu, neboť bylo na trati velké množství stojící vody a safety car po trati doslova plul.

Mezi tím si jezdci a týmy zkracovali čekání již tradiční zábavou v propršených trénincích: stavěli si a pouštěli si po pitline lodičky.

Nicméně déšť stále neustával, proto byl začátek posunut na 7:45. Zelená světla se tak rozsvítila po 45 minutách, tedy přesně v polovině tréninku.

Prvním pilotem, který se odvážil vyjet na trať plnou vody, byl Kimi Räikkönen. Následoval jej Nico Hülkenberg, Jolyon Palmer a Marcus Ericsson. Všichni jmenovaní však odjeli pouze instalační kola a vrátili se do boxů.

Do prvních měřených kol najeli piloti Force Indie, když zbývalo do konce tréninku 28 minut, Pérez otevřel druhý trénink časem 1:51:345, Ocon byl o téměř dvě vteřiny rychlejší. Postupně se k nim přidávali i ostatní jezdci.

Na trati bylo stále obrovské množství vody a bylo vidět, že se piloti se svými vozy poměrně dost perou. Lance Stroll si stěžoval na silný aquaplaning a následně se v první zatáčce jen těsně vyhnul kontaktu s bariérou.

Deset minut před koncem mělo zaznamenaný měřený čas pouze pět jezdců v čele s Lewisem Hamiltonem, za ním Ocon, Pérez, Massa a Stroll. Piloti Red Bullu, Haasu, Gasly a Bottas byli v tu dobu bez jediného zajetého kola, přičemž americká stáj na svém twitteru oznámila, že z boxů ani nevyjedou. Chvíli na to tak učinilo rovněž Toro Rosso. Sainz měl na kontě instalační kolo, Gasly strávil celý trénink v boxech.

S třemi minutami do konce byly všechny monoposty zaparkované v garážích a už se na trať nevrátily.

Pozice Jezdec Tým Čas Ztráta Kola
1    Lewis Hamilton Mercedes 1:48.719   4
2    Esteban Ocon Force India 1:49.518 0.799 3
3    Sergio Perez Force India 1:51.345 2.626 3
4    Felipe Massa Williams 1:52.146 3.427 3
5    Lance Stroll Williams 1:52.343 3.624 4
Sdílejte na:
Zavřít