Jsou dny Palmera u Renaultu sečteny? Už od Maďarska by jej mohl nahradit Sainz

Jsou dny Palmera u Renaultu sečteny? Už od Maďarska by jej mohl nahradit Sainz

Pro Jolyona Palmera bude Velká cena Velké Británie pravděpodobně posledním závodem ve Formuli 1. Po nepřesvědčivých výkonech by měl jeho místo zaujmout Carlos Sainz, čímž by uvolnil místo u Toro Rosso pro Pierre Gaslyho.

Zdá se, že Britova kariéra se blíží velmi rychle ke konci. Šestadvacetiletý rodák z  Horshamu je permanentně porážen svým týmovým kolegou Nicem Hülkenbergem. Němec vede s přehledem interní boj jak v kvalifikacích, tak v závodech. Palmer jej porazil jen jednou.

Týmu už dochází trpělivost a poohlíží se po někom novém. Horkým kandidátem je pilot Toro Rosso Carlos Sainz, který v Rakousku svým výrokem vedení Red Bullu vůbec nepotěšil. Uvedl totiž, že pokud nedostane nabídku od rakouského týmu, tak zváží odchod z Toro Rosso. Jeho jméno bylo spojováno dokonce s Ferrari. Ovšem poradce stáje Helmut Marko tuto možnost okamžitě vyvrátil a připomenul, že má Španěl s Toro Rosso platnou smlouvu. Jenže v sobotu přišel Auto Bild Motorsport s tvrzením, že situace se změnila a může se stát, že Sainze uvidíme v nových barvách již na Hungaroringu.

„ABMS se dozvědělo, že je Red Bull připraven Sainze i přes platnou smlouvu pustit do Renaultu už pro nacházející závod v Budapešti, když však padne dohoda o výši odstupného,“ píše uvedený zdroj, podle kterého by se mělo odkupné pohybovat ve výši okolo 8 milionů dolarů. V současné době probíhají mezi Markem a šéfem Renaultu Cyrilem Abiteboulem jednání. Rakušan v rozhovoru pro Motorsport-Total.com zcela nevyloučil možnou přestupovou bombu: „Ve Formuli 1 nic nemůžete vyloučit. Ale teď to není aktuální.“

„Pokud pilot už nechce zůstat a láska uhasne, tak jej ani s platnou smlouvou nemůžete donutit setrvat. Potom byste ho měli raději nechat jít,“ zkonstatoval v Rakousku šéf Red Bullu Dietrich Mateschitz.

Pokud se obě strany shodnou na částce za Sainze, tak se tím otevřou dveře do královny motorismu úřadujícímu mitru světa Formule 2 Pierrre Gaslymu, který si při svém sobotním debutu ve Formuli E v ulicích New Yorku nevedl vůbec špatně. Dokázal porazit i svého zkušeného kolegu Prosta a připsat si na své konto první body za sedmé místo. Jednadvacetiletý Francouz by zaujal Španělovo místo v juniorce Red Bullu.

Sdílejte na:
Zavřít