Dojemné gesto od Ferrari: Malý fanoušek Thomas se setkal s Icemanem!

Dojemné gesto od Ferrari: Malý fanoušek Thomas se setkal s Icemanem!

Chování Ferrari vůči médiím je letos velmi chladné, během dnešního závodu na okruhu nedaleko Barcelony se ale postaralo o opravdu krásný a slzy do očí vhánějící moment. O co přesně šlo?

V opakovaném záznamu, kde se režie vracela ke kolizi Kimiho Räikkönena z prvního kola a jeho následnému odstoupení ze závodu, byl zabrán také jeden malý fanoušek oblečený od hlavy až k patě v barvách Ferrari, kterého Icemanovo odstoupení rozbrečelo.

Záběr na šestiletého Francouze vzal u srdce nejen diváky, ale také všechny členy Ferrari. Ti následně požádali FOM, zda by jej nemohli vzít do padoku. Kompetentní to překvapivě schválili a dali tak možnost tomuto chlapci setkat se v zázemí týmu s jeho hrdinou a vyfotit se s ním.

To však nebylo vše. Na konci závodu se společně s mechaniky italské stáje zúčastnil prezentace nejlepších třech pilotů na stupních vítězů, mezi kterými byl Räikkönenův týmový kolega Sebastian Vettel.

„Byl jsem opravdu, opravdu smutný,“ popisuje své pocity těsně po vypadnutí jeho hrdiny malý Thomas v padoku Tedu Kravitzovi z britské televizní stanice Sky Sports F1. Na dotaz své matky, zda brečel, odpověděl: „Ano, vážně jsem brečel.“

Dále potvrdil zcela evidentní věc: Ano, mám rád Kimiho. Můžete se na něj spolehnout.“

Kdo z Ferrari pro něj na tribunu přišel, nevěděl. „Nevím, co říct,“ zaskočil jej Kravitz, kterého zajímalo, jestli bylo od Ferrari milé, že mu tým dovolil setkat se s Kimim: „Bylo to bezva!“

Thomas kromě toho, že se mohl osobně vidět s Finem, dostal množství dárků, a to nejen od týmu z Maranella. To ho opět dovedlo k slzám, ale tentokrát to byly slzy štěstí. Zároveň se mu povedlo něco nevídaného – dokázal rozesmát jinak ledového Kimiho!

K Ferrari se přidal přidal také Renault, jehož pilot Nico Hülkenberg mu předal podepsanou kšiltovku. Do svého vzpomínkového alba si bude moci rovněž zařadit fotku s Romainem Grosjeanem.

Sdílejte na:
Zavřít