Williams daroval Massovi na rozloučenou vůz z VC Brazílie

Williams daroval Massovi na rozloučenou vůz z VC Brazílie

Felipe Massa dnes nastoupí do svého úplně posledního závodu kariéry závodního jezdce Formule 1. Jako dárek na rozloučenou dostal od svého týmu vůz, ve kterém závodil před domácím publikem v Brazílii.

Brazilský závodník stojí před finálním startem do Velké ceny. Po skončení závodu uspořádá Williams na okruhu na Yas Marině rozlučkovou party. Mimo to se také stáj z Grove rozhodla dát Massovi vůz z Velké ceny Brazílie, jehož design byl pro tuto velkou cenu speciálně upraven. Logo sponzora týmu Martini bylo nahrazeno jeho příjmením.

„Na svou kariéru jsem opravdu hrdý. Na všechno, čím jsem si prošel – na těžké i skvělé chvíle. Myslím si, že je správný čas. S mým rozhodnutím jsem opravdu spokojený,“ uvedl se slzami v očích vicemistr světa z roku 2008 a přiznal, že rozhodnutí týkající se jeho odchodu z Formule 1 nebylo lehké: „Je velmi těžké se rozhodnout, že skončíte, protože jsme mladí. Člověk se musí rozhodnout v okamžik, ve kterém jste ještě fit. Jsem si ale jistý, že jsem si vybral ten správný okamžik.“

Massa se v poslední kvalifikaci kariéry probojoval až do finálního segmentu a bude startovat desátý za jeho bývalým týmovým kolegou Fernandem Alonsem.

„Kvalifikace se podařila. Jsem šťastný. Byla to moje úplně poslední kvalifikace v kariéře v F1. Vždycky je dobré být rychlý,“ zhodnotil Massa svůj výkon a zdůraznil, že se nerozhodl ukončit svou kariéru kvůli tomu, že by už nebyl dostatečně rychlý: „Nekončím kvůli rychlosti. Končím kvůli jiným věcem – je to pěkný dárek. Soustředím se a  připravuji na zítřejší závod. Doufejme, že to bude ještě lepší.“

„Nejsem smutný. Se svým rozhodnutím jsem spokojený. Je to opravdu skvělý pocit dokončit poslední kvalifikaci s dobrým výsledkem. To potěší každého. S mou dnešní prací jsme spokojený. Doufám, že to zítra bude dobrý závod. Víme, jaké auto máme. Závod to nebude jednoduchý. Kolem nás je spoustu aut, které jsou konkurenceschopnější než to naše. Ale budu se snažit udělat vše, co bude v mých silách, abych dostal z auta to nejlepší,“ dodal pětatřicetiletý rodák ze Sao Paula.

Sdílejte na:
Zavřít