Ricciardo plný emocí po triumfu v Sepangu věnoval své vítězství Bianchimu

Ricciardo plný emocí po triumfu v Sepangu věnoval své vítězství Bianchimu

Daniel Ricciardo se konečně po dvou letech dočkal a stoupl si na stupínek nejvyšší. Radost z něho vyzařovala na všechny strany. Po závodě udělal obrovské gesto směrem k Bianchimu, protože toto vítězství bylo právě pro něj.

Red Bullu se na okruhu v Sepangu dařilo. Oba jezdci rakouského týmu měřili síly s Mercedesem, přičemž Ricciardo jel dlouhou dobu za Hamiltonem, ale tomu ve 40. kole vzplanul motor, Brit musel odstoupit a Australan se tak dostal do vedení. Nejenže Ricciardo vyhrál, jeho tým si ještě díky Maxi Verstappenovi získal první double od Brazílie 2013.

Ale i Ricciardo si na triumf musel počkat pěkně dlouhou dobu. Naposledy totiž vyhrál ve Velké ceně Belgie před dvěma lety. Byly to dva závody před tragickou Bianchiho nehodou v Suzuce.

„Před dvěma týdny jsem po závodě řekl, že vyhrajeme. A podívejme se, další závod jsme vyhráli,“ zářil Ricciardo po fantastickém závodu v Malajsii. „Od Monaka jsem věřil, že bychom tenhle rok mohli vyhrát, a dokázali jsme to. Nebudu lhát, je to dost emotivní. Ohromné, hromada pocitů. Jsem velmi vděčný.“

Před skoro dvěma lety se v japonské Suzuce během závodu stala tragická nehoda. Jules Bianchi nezvládl na velmi mokré trati ukočírovat svůj Manor a podjel pod jeřáb. Utrpěl velmi vážná zranění hlavy, kterým po dlouhém boji nakonec podlehl.

V paddoku si získal bezesporu spoustu přátel, mezi ně patřil i Ricciardo, jenž mu věnoval své vítězství. „Chci toto vítězství věnovat také Julesovi. Čekal jsem na vítězství, čekal jsem na to, až mu ho budu moci věnovat. Můj život se rozhodně po nehodě změnil. Jsem extrémně vděčný a vážím si všeho, co mám. Věnuji ho jemu,“ uvedl sedmadvacetiletý, který je nyní s 204 body na třetím místě v šampionátu jezdců.

Sdílejte na:
Zavřít