Noví majitelé chtějí, aby Ecclestone zůstal ještě tři roky

Noví majitelé chtějí, aby Ecclestone zůstal ještě tři roky

Investiční skupina CVC by měla prodat svůj 35% podíl ve Formuli 1 americké společnosti Liberty Media, která stojí o to, aby Ecclestone setrval ve Formuli 1 ještě další tři roky.

Podle posledních informací, které přineslo BBC, jsou probíhající jednání o převzetí kontroly nad Formuli 1 v pokročilém stádiu a smlouva by měla mít hodnotu astronomických 8,5 miliardy dolarů.

„Chtějí, abych zůstal ještě tři roky,“ potvrdil ve středu Ecclestone v rozhovoru pro zpravodajskou agenturu Reuters.

Kvůli jednáním v Londýně nebude Ecclestone přítomen na Velké ceně Singapuru, která se jede příští víkend na okruhu Marina Bay. „Protože si to všechno musíme projít. CVC chce, abych jim tam (v Londýně) mohl pomoci s různými záležitostmi. Nemůžu si dovolit být pryč na pět až šest dní,“ vysvětlil pětaosmdesátiletý Brit, jenž se o šampionát stará dlouhých 40 let.

Na příští úterý 13. září je naplánovaný meeting představitelů Formule 1. Do té doby by měla mít smlouva finální podobu a také bychom měli poznat nového šéfa šampionátu. Podle Ecclestona by se jím měl stát Chase Carey, výkonný ředitel 21st Century Fox Ruperta Mudrocha a ředitel společnosti Sky Pls vlastnící Sky News, který by nahradil Rakušana Petera Brabecka-Letmatheho. Letmathe byl ředitelem od roku 2012.

„Dokáže udělat spoustu věcí, které jsem já nedokázal, například se sociálními médii. Vypadá to, že je s tím v kontaktu,“ uvedl Ecclestone, který nezapomněl také podotknout, že se Carey také velmi dobře vyzná v oblasti sponzoringu. Obě tyto skutečnosti by byly pro Formuli 1 jen k dobru.

Sdílejte na:
Zavřít