Vettel dal letošnímu vozu jméno a vysvětloval: Není to jako ta pizza!

Vettel dal letošnímu vozu jméno a vysvětloval: Není to jako ta pizza!

Už od svých začátků ve Formuli 1 má Sebastian Vettel jeden zajímavý zvyk. Svým vozům dává dívčí jména. To poslední je ale trochu kontroverzní, většina jej totiž zná spíše jako chutný pokrm z italské kuchyně.

Německý závodník pojmenovává auta od roku 2008. Jezdil s Julií či Kate, jeho první Ferrari se zase jmenovalo Eva. Letošní vůz má v názvu něco typicky italského, jmenuje se totiž Margherita, stejně, jako jedna z nejslavnějších italských pizz. Inspiraci ale čtyřnásobný šampion na tiskové konferenci ve čtvrtek okamžitě vyvrátil.

„První věc, kterou chci říct, je ta, že je to jméno, ne pizza. V loňském roce to byla Eva, letos Margherita,“ vysvětloval před prvním závodním víkendem nové sezony Vettel. Ten věří, že jeho letošní vůz by pro Mercedes měl být mnohem větším nebezpečím. „Udělali jsme ohromný kus práce a velký krok kupředu.“

„Víme, že je před námi ohromná výzva,“ pokračoval pilot Ferrari. „Mercedes v posledních dvou letech vybudoval neskutečné základy. Ať už jde o práci s pohonnou jednotkou nebo celým vozem. Je před námi ale ještě dost práce a proto se musíme i nadále zlepšovat,“ dodal Němec, který si poslední mistrovský titul připsal v roce 2013.

Sdílejte na:
Zavřít