Fan-store.cz

Vánoční kvíz pro fanoušky Formule 1

Vánoční kvíz pro fanoušky Formule 1

Patříte mezi fanoušky „královny motorismu“? Sledovali jste průběh letošního ročníku až do samotného závěru? Víte něco z historie tohoto sportu? Tak právě pro Vás je určen tento kvíz.

Do Vánočního kvízu jsme pro Vás připravili celkem deset otázek, Váš úkol je samozřejmě nalézt co nejvíce správných odpovědí, podaří se Vám posbírat všechny správné odpovědi, aniž byste využili možností internetu? Všechny správné odpovědi jsou skryté pod černým obdelníkem pod otázkami, pro jejich zobrazení si text označte.

1.) Sebastian Vettel se v letošní sezóně stal nejmladším mistrem světa, kdo držel tento primát před ním?

a) Fernando Alonso

b) Lewis Hamilton

c) Kimi Räikkönen

2.) Kolik Velkých cen v letošní sezóně se jelo na tratích, jež navrhl Hermann Tilke?

a) Pět

b) Sedm

c) Šest

3.) Velká cena Abú Dhabi byla pravděpodobné poslední pro dodavatele pneumatik Bridgestone. Víte, kolik vítězství tato společnost ve Formuli 1 získala?

a) 211

b) 99

c) 175

4.) Jen jediný tým v letošním ročníku bodoval ve všech závodech sezóny, který to byl?

a) McLaren

b) Ferrari

c) Renault

5.) Michael Schumacher se po tříleté pauze vrátil do Formule 1, ovšem vítězství nezískal. Vzpomenete, kde získal svůj poslední triumf?

a) V Číně roku 2006

b) V USA roku 2005

c) Ve Francii roku 2004

6.) Který závodník z chvostu startovního pole v letošní sezóně vedl alespoň jedno kolo GP?

a) Bruno Senna

b) Sebastien Buemi

c) Heikki Kovalainen

7.) Kdy se ve Formuli 1 naposledy stalo (nepočítaje Grand Prix Abú Dhabi 2010), že na bednu se postavila trojice závodníků, která již získala mistrovský titul?

a) V Kanadě roku 2010

b) V Brazílii roku 2008

c) V Malajsii roku 2005

8.) V posledních deseti letech jen tři závodníci nevyhráli první závod sezóny, přesto se na konci ročníku radovali z mistrovského titulu. O koho se jednalo?

a) Vettel, Hamilton, Alonso

b) Vettel, Schumacher, Alonso

c) Vettel, Schumacher, Räikkönen

9.) Jaký belgický závodník získal ve své kariéře nejvíce vítězství?

a) Jacky Ickx

b) Johnny Claes

c) Thierry Boutsen

10.) Který tým dokončil nejméně kol v letošní sezóně?

a) HRT

b) Sauber

c) Virgin

Správné odpovědi: 1.) b; 2.) c; 3.) c; 4.) a; 5.) a; 6.) b; 7.) a; 8.) b; 9.) a; 10.) b

Sdílejte na: