VC Vietnamu oficiálně potvrzena pro rok 2020

VC Vietnamu oficiálně potvrzena pro rok 2020

Velká cena Vietnamu byla oficiálně potvrzena jako nový přírůstek kalendáře Formule 1 pro rok 2020. Jedná se tak o první novou grand prix pod vedením současných majitelů, společnosti Liberty Media. Závodit se bude v Hanoji.

Kalendář velkých cen se v roce 2020 rozroste o Velkou cenu Vietnamu, oficiálně to potvrdila společnost Liberty Media, současný majitel Formule 1.

Ve svém prohlášení uvádí, že “vietnamská velká cena představuje jasný záměr držet se v Asii, kde jsou již dobře zavedené závody v Singapuru, Číně a Japonsku”.

Předseda a výkonný ředitel Liberty Media Chase Carey dodal: “Už od doby, co jsme se v roce 2017 zapojili do tohoto sportu, mluvíme o rozvoji do dalších destinací a měst, abychom rozšířili zájem o Formuli 1 a Velká cena Vietnamu je naplněním této ambice.

Jsme nadšení, že můžeme být tady v Hanoji, aktuálně jednom z nejvíce vzrušujících měst na světě s tak bohatou historií a neuvěřitelnou budoucností. Tohle je perfektní kombinace pro Formuli 1 a já se těším, že se z toho stane skutečný vrchol kalendáře.“

Jak potvrdil ředitel závodů FIA Charlie Whiting, okruh o délce 5565 metrů bude postaven převážně na veřejných silnicích, přibyde ale i zcela nová pasáž, kde vznikne startovní rovinka s boxovými budovami.

November 7, 2018

Promotérem je vietnamský konglomerát, společnost Vingroup, mezi jehož projekty patří i značka Vinfast působící v automobilovém průmyslu. Současná smlouva na pořádání velké ceny je podle Liberty Media “víceletá”.

Zatím není jasné, zda GP Vietnamu v kalendáři nahradí jiný závod, nebo bude pouze přírůstkem. Už v současné době se totiž pořádá 21 velkých cen, přičemž do budoucna se nadále jedná o závodě v Miami.

Liberty Media stále trvá na svém záměru nadále navyšovat počet grand prix, což se však setkává s odporem závodních týmů, pro které další rozrůstání představuje nemalé logistické a personální problémy.

Sdílejte na:
Zavřít