IndyCar představilo kalendář pro příští rok – pojede se na okruhu COTA!

IndyCar představilo kalendář pro příští rok – pojede se na okruhu COTA!

Sezóna 2018 se nám pomalu blíží ke svému konci, čeká nás již jen jeden závodní víkend, a to v Sonomě, kde se rozhodne o letošním šampionovi IndyCar. Je proto čas představit kalendář pro následující sezónu, která bude čítat 17 závodů.

Příští rok nás pravděpodobně čeká první srovnání monopostů IndyCar a Formule 1 na stejné trati v plné rychlosti. Od sezóny 2019 totiž bude seriál americké formulové série navštěvovat okruh COTA v Austinu.

Na okruhu prvně otevřeném v roce 2012 by se mělo jezdit v letech 2019 až 2023.

„Od první sezóny se nás fanoušci ptají, kdy bude IndyCar závodit na COTA,“ říká zakladatel a ředitel okruhu Bobby Epstein. „Bude to pozoruhodné. Celý náš tým se těší, až budeme moci přivítat všechny týmy, jezdce a návštěvníky v našem městě a víme, že je v Austinu čeká vřelé přivítání.“

Okruh COTA bude druhým nejdelším v celém kalendáři hned za slavnou tratí Road America. Bude se jednat již o druhý podnik sezóny, samotný závod by se měl odjet 24. března.

„COTA je jeden z nejlepších motoristických okruhů na světě a Austin patří mezi velice zajímavá města. Perfektně to sedí k IndyCar Series,“ tvrdí Mark Miles, prezident a výkonný ředitel společnosti Hulman & Co, která vlastní podíl v americké formulové sérii.

„Závody IndyCar mají v Texasu obrovskou a vášnivou fanouškovskou základnu, která si žádá více závodů. Závod v COTA nám tedy umožní v Texasu pořádat jak oválový závod, tak závod na klasické trati během jedné sezóny.“

Druhým podnikem v Texasu je závod na krátkém oválu Texas Motor Speedway, který se pojede 8. června 2019.

Kromě Austinu nově přibyde do kalendáře také okruh Laguna Seca. Bude se jednat o velký návrat, naposledy se po krásné trati, kde je největší dominantou takzvaná Vývrtka, závodilo před 15 lety. Okruh vystřídá současnou Sonomu a bude tak posledním podnikem sezóny.

Sezóna opět začne závodem v Saint Petersburgu 10. března. Samozřejmě nesmí chybět ani městský závod v Long Beach (14. dubna) a ani legendární pětistovka v Indianapolis, která se již tradičně pojede ve stejný den jako GP Monaka (26. května).

Včetně těchto závodů nás čeká ročník čítající 17 závodů, z toho 7 se jich pojede na klasických přírodních tratích, 5 na městských okruzích a 5 na krátkých nebo rychlých oválech. Kromě toho by měl do IndyCar přestoupit dvojnásobný mistr světa Formule 1 Fernando Alonso, takže rozhodně bude co sledovat.

# Trať Datum Typ
1 Saint Petersburg 10. března Město
2 Circuit of The Americas 24. března Přírodní
3 Barber Motorsports Park 7. dubna Přírodní
4 Long Beach 14. dubna Město
5 Indianapolis Road Course 11. května Přírodní
6 103. ročník Indianapolis 500 26. května Ovál
7 Detroit 1. června Město
8 Detroit 2. června Město
9 Texas 8. června Ovál
10 Road America 23. června Přírodní
11 Toronto 14. července Město
12 Iowa 20. července Ovál
13 Mid-Ohio 28. července Přírodni
14 Pocono 18. srpna Ovál
15 Gateway 24. srpna Ovál
16 Portland 1. září Přírodní
17 Laguna Seca 22. září Přírodní
Sdílejte na:
Zavřít