Kimiho bude postrádat celý sport, říká Hamilton

Kimiho bude postrádat celý sport, říká Hamilton

Podle nejnovějších spekulací se zdá, že už je vše s Kimim Raikkonenem rozhodnuto. Ferrari by mělo ve čtvrtek oznámit nástup Charlese Leclerca do Ferrari.

Pokud skutečně Raikkonen skončí, tak bude nejzkušenějším pilotem na roštu právě Lewis Hamilton.

Během tiskové konference po závodě v Itálii se reportér zeptal Lewise Hamiltona, zda bude Kimiho Raikkonena postrádat, pokud nastoupí Leclerc.

“Bude mi Kimi Chybět? Myslím si, že je to vždy těžká otázka, jestli vám někdo bude chybět. Mám pocit, že ho bude postrádat celý sport. Není to tajemství, že jsem vždycky hrál Formule 1 na Playstationu, a vždycky jsem byl Kimi. Představoval jsem si, že jsem on.”

Lewis Hamilton pokračoval o jeho kariéře v souvislosti s Kimim Raikkonenem.

“Pamatuji si, když jsem poprvé řídil vůz Formule 1. Byl to Kimiho McLaren, který měl jeho nastavení, dokonce i jeho zavěšení. Přijde mi to jako včera, co se to stalo. Byla to úžasná zkušenost. Mám pocit, že náš jízdní styl byl velmi podobný, takže mi jeho set-up vyhovoval perfektně.

“Samozřejmě víte, jakou úžasnou kariéru měl. Byla to opravdu čest závodit proti tak skvělému Finovi, jako byl on. Vypadá, že neprojevuje emoce, ale tak to není. Má před sebou už jen pár dalších let závodění, ale vypadá to, že nestárne. Netuším, jak tohle Finové dělají, asi to bude saunou a vším tím sněhem.”

Sdílejte na:
Zavřít