Max Verstappen údajně vetoval přestup Carlose Sainze do Red Bullu

Max Verstappen údajně vetoval přestup Carlose Sainze do Red Bullu

U Red Bullu bude na konci letošní sezóny jedno volné místo poté, co Daniel Ricciardo oznámil přestup k Renaultu. Spekulace, kdo nahradí usměvavého Australana v týmu rakouského výrobce energetických nápojů, sílí. Logicky se začalo skloňovat jméno Carlos Sainz.

V tuto chvíli je Carlos Sainz bez sedačky pro příští rok a setrvání u Renaultu je v tuto chvíli nemožné. Obě místa jsou již zabraná, Nico Hülkenberg s týmem započne již třetí sezónu a nově se k týmu přidá i vítěz 7 Grand Prix, Daniel Ricciardo.

O Carlosi Sainzovi se začalo mluvit ve spojitosti s Red Bullem. Španělský jezdec, ačkoliv v letošním roce závodí pro Renault, stále patří do juniorského programu Red Bullu. V letech 2015 až 2017 jezdil pro Toro Rosso. V roce 2015 a ve čtyřech závodech sezóny 2016 tvořil tým ve spojení s Maxem Verstappenem, kterého později nahradili Daniil Kvyat a Pierre Gasly.

Právě prvnímu zmiňovanému, Maxi Verstappenovi, se dle španělského sportovního zpravodajství Marca nelíbí představa, že by měl Daniela Ricciarda nahradil Carlos Sainz. Údajně měl přestup dokonce vetovat.

Vztah mezi oběma závodníky nebyl nikdy zcela růžový, na začátku roku 2016 se pak vyostřil v Austrálii, kde Verstappen žádal, aby ho Sainz pustil před sebe, ale tým žádný rozkaz nevydal. Vše uklidnila následující výměna sil mezi Red Bullem a Toro Rosso, kdy rakouský tým sesadil Daniila Kvyata zpět do své juniorky a Maxe povýšili – Holanďan okamžitě zvítězil během GP Španělska.

Verstappen by dle všech zpráv přivítal „submisivního“ a „nekonfliktního“ týmového kolegu. Pokud jsou tyto zvěsti pravdivé, zdá se, že reálnou šanci na sedačku u Red Bullu má pro příští rok Pierre Gasly.

Mladý Francouz vloni debutoval během GP Malajsie a u Toro Rosso potvrdil, že má talent a je velice rychlý. To víceméně dokázal během závodního víkendu v Bahrajnu, kde dojel na 4. místě. Další body pak získal za 7. místo v Monaku a posledně také za 6. místo v Maďarsku.

Pokud má Carlos Sainz dveře do A-týmu zavřené, reálnou možnost představuje McLaren, kde by mohl nahradit dvojnásobného mistra světa Fernanda Alonsa, jenž se netají přáním získat tzv. Triple Crown (česky trojkoruna). V Monaku vyhrál dvakrát (2006 a 2007), letos přidal triumf ve vytrvalostním závodě 24 hodin Le Mans, takže mu chybí jen vítězství ve slavné americké pětistovce Indianapolis.

Sdílejte na:
Zavřít