Poslední testy se uskuteční v Barceloně

Poslední testy se uskuteční v Barceloně

Závěrečný díl předsezónních testovacích jízd se nakonec místo bahrajnského Sakhiru uskuteční ve Španělsku, konkrétně v Barceloně. Týmy tak o poslední možnost testovat nepřijdou.

Jelikož politická situace v Bahrajnu aktuálně neumožňuje pořádání motoristických akcí, Velká cena, jež měla otevírat nový šampionát Formule 1, se neuskuteční a závěrečné testy se namísto Bahrajnu odehrají ve španělské Barceloně. Poslední testovací jízdy se budou konat 8. – 11. března, dva týdny před začátkem nové sezóny v australském Melbourne.

„Je to zklamání nejen pro všechny organizátory a lidi, kteří se na pořádání Velké ceny Bahrajnu podíleli, ale je jasné, že aktuální situace zkrátka neumožňuje pořádání Grand Prix,“ řekl Adam Parr, ředitel stáje Williams.

„Naše stáj vždy chce to, co je pro celý tento sport nejlepší. Pokud se zastupitelé země domnívají, že pořádání testů a Velké ceny není dostatečně bezpečné, musíme to respektovat. Nyní se již v klidu připravujeme na start nové sezóny a určitě se těšíme do Austrálie, kde nová sezóna začne,“ dodal Parr.

Sdílejte na:
Zavřít