Ferrari představí nový vůz 22. února

Ferrari představí nový vůz 22. února

Ferrari letos svádělo velký boj s Mercedesem o titul mistra světa, nakonec ale prohrálo. V Maranellu však nehodlají dělat žádné velké změny.

Ačkoliv ještě neskončil rok 2017 pro týmy F1 už začala sezóna 2018. Vývoj nových vozů je v plném proudu a brzy se dozvíme i datumy, kdy budou jednotlivé vozy představeny.

Dnes se ve Ferrari konal tradiční slavnostní oběd, během kterého byly prozrazeny nějaké novinky ohledně týmu, který má starosti  vývoj vozu. Krom toho byl prozrazen i datum představení nového vozu. Oběda se zúčastnil i novinář Leo Turrini, který o tom napsal na svůj na blog.

„Nemám rád velké změny a ty se tentokrát neuskuteční,“ napsal Turrini.

„Vůz Ferrari pro rok 2018 navrhne Simone Resta, který navrhl i letošní vůz. Přál bych si, aby mu pomohl Rory Berne, který už je v důchodu. Aerodynamiku bude mít na starost Enrico Cardile a pohonnou jednotku Corrado Lotti. Diego Ioverno (šéf traťových operací) se zaměří na vnitřní povinnosti, jeho úkoly převezme Jock Clear.“

„To je tým pro nadcházející sezónu. Nevím zda- li budou nejlepší, ale určitě se budou snažit vyhrát,“ dodal Turrini.

Sezóna 2018 se rychle blíží! Už 26. února začínají předsezónní testy. Den před tím chce Ferrari uskutečnit filmovací den, kde ukáže svůj vůz naživo. Poprvé ale představí svůj vůz na internetu a to ve čtvrtek 22. února.

Sdílejte na:
Zavřít