Charouz Racing System oznámil jezdecké složení pro sezónu 2018

Charouz Racing System oznámil jezdecké složení pro sezónu 2018

Český tým Charouz Racing System, který od roku 2018 bude účinkovat v závodech šampionátu F2, dnes oznámil jezdeckou sestavu pro příští rok. Kromě toho byla oznámena také spolupráce českého týmu s Ferrari.

Antonín Charouz není žádným nováčkem ve světě motoristického sportu. Svůj tým založil již v roce 1985 a v průběhu let se stal respektovanou osobou světového motorsportu. Vstup do kategorie, která je posledním krokem před formulí 1, oznámil 16. listopadu. Dlouho se pak čekalo na oznámení jezdecké sestavy.

I když mnozí doufali, že by se v českém týmu mohl objevit také český závodník, nezdálo se to moc pravděpodobné. Dnes bylo potvrzeno jezdecké složení, ve kterém budou příští rok závodit Antonio Fuoco a Louis Delétraz.

 „Jsem nadšený, že mohu přivítat Louise a Antonia v našem týmu a oznámit spolupráci s Ferrari Driver Academy, se kterými zahájíme naší první sezónu v šampionátu FIA Formule 2. Oba jezdci překvapili v jejich nováčkovských sezónách během letošní sezóny a mnoho se toho během roku naučili,“ řekl Antonín Charouz, šéf českého týmu vstupujícího do Formule 2.

„Jsem přesvědčený, že budou schopni využít jejich zkušenosti a v roce 2018 získávat dobré výsledky, aby mohli bojovat o čelo startovního pole, které je již tradičně velice vyrovnané,“ dodal Charouz.

Ital Antonio Fuoco má za sebou několik sezón ve formulových sériích. Je například šampionem Formule Renault 2.0 Alps z roku 2013 a zvítězil také ve Florida Winter Series. V letech 2015 a 2016 závodil v GP3, kde vyhrál dva závody a v roce 2016 skončil třetí v celkovém pořadí jezdců. V letošním roce jezdil za tým Prema Racing, získal vítězství v Monze a skončil na osmém místě mezi jezdci v celkovém hodnocení.

„Mám velkou radost z toho, že mohu oznámit svou spolupráci s týmem Charouz Racing System a zkusit si tak novou výzvu ve Formuli 2, řekl 21letý Antonio Fuoco.

„Tým má velice skvělou závodní historii, což jen potvrdil letošní zisk titulu ve Formuli V8 3.5. Každý se zde snaží bojovat a dělat vše správně. Pokud je tým něčeho podobného schopen, věřím, že budu moci mít s Charouz Racing System velice úspěšnou sezónu,“ dodal letošní týmový kolega šampiona F2, Charlese Leclerca.

Louis Delétraz závodí ve formulových sériích od roku 2012, v roce 2015 zvítězil v severoevropském šampionátu Formule Renault 2.0. V roce 2016 byl pak druhý v šampionátu Formula V8 3.5. V GP2 debutoval už v roce 2016, svou první plnou sezónu ovšem odjel teprve letos, tentokrát již v přejmenované Formuli 2. Bodoval ovšem jen čtyřikrát a skončil sedmnáctý v celkovém hodnocení jezdců.

„Je to velice zajímavý projekt a věřím, že budeme schopni skvělých věcí v příštím roce. 90 % celého balíčku bude nového – auto, šasi a motor – a to je doopravdy zajímavá vyhlídka do budoucna,“ oznámil švýcarský závodník.

„Vždy, když se změní auto, začíná každý od nuly. Já věřím, že s talentovanými lidmi z týmu Charouz Racing System budeme schopni zažít velice dobrou sezónu 2018,“ dodal Delétraz.

Změna konceptu celého vozu je hlavním důvodem, proč se Antonín Charouz se svým týmem rozhodl vstoupit do šampionátu Formule 2. Doufejme, že se jim bude dařit a že se svými jezdci budou dojíždět mezi špičkou celého juniorského šampionátu.

Sdílejte na:
Zavřít