VC USA: Ve třetím tréninku opět nejrychlejší Hamilton, Vettel pouze desetinu za ním

VC USA: Ve třetím tréninku opět nejrychlejší Hamilton, Vettel pouze desetinu za ním

Lewis Hamilton si udržel svou pozici na čele tabulky i ve třetím tréninku, ale měl problémovější trénink než rival v šampionátu Sebastian Vettel.

Třetí trénink se jel za slunečných podmínek a piloti se soustředili především na simulaci kvalifikace. Hamilton si s Vettelem vyměnovali nejrychlejší kola, ale nakonec byl nejlepší Lewis Hamilton s časem 1:34.478. Vettel skončil pouze 0.092 sekundy za Britem. Oba svá nejlepší kola zajeli na růžové ultra-měkké směsi.

Valtteri Bottas a Kimi Räikkönen potvrdili formy svých týmů. Bottas měl na třetím místě na Hamiltona ztrátu 0.214 sekundy, čtvrtý Räikkönen 0.277 sekundy. Oba týmy jsou si tedy velmi blízko.

Max Verstappen, který na startu závodu zítra obdrží penalizaci patnácti míst za výměnu různých součástí motoru skončil na pátém místě se ztrátou přes šest desetin. Šestý byl Felipe Massa ve Williamsu, čímž navázal na dobré výkony z prvních dvou tréninků.

Renault obsadil sedmé a osmé místo, Nica Hülkenberga a Carlose Sainze dělily pouze čtyři setiny sekundy. Daniel Ricciardo se zmohl pouze na deváté nejrychlejší kolo před vozy Force Indie.

Romain Grosjean v Haasu způsobil „výjezd“ Virtuálního Safety Caru poté, co se roztočil v zatáčce 7 a skončil ve štěrku. Daniil Kvyat zvládl odjet pouze pár kol. Stěžoval si na těžké řízení svého vozu, načež Toro Rosso nalezli problém na předku vozu a po zbytek tréninku na voze pracovali.

Sdílejte na:
Zavřít