Toro Rosso v USA nasadí Brendona Hartleyho

Toro Rosso v USA nasadí Brendona Hartleyho

Šachování s piloty během sezony nebere konce. To ale přihrálo nečekanou příležitost Brendonu Hartleymu, který v USA usedne do vozu Toro Rosso.

Toro Rosso dříve tento rok dočasně poslalo na lavičku Daniila Kvyata, kterého nahradil Pierre Gasly. Cílem bylo připravit Gaslyho, aby mohl naplno nahradit Carlose Sainze, až odejde do Renaultu místo Palmera. Palmer se původně nechtěl svého místa vzdát během sezony, ale po Velké ceně Japonska přeci jen skončil a otevřely se tak dveře pro Sainze. Do týmu se tak může vrátit Daniil Kvyat po bok Pierra Gaslyho.

Gaslymu ovšem koliduje Velká cena USA s finálem série Super Formula na Suzuce. Ačkoliv původně tvrdil opak, tak se rozhodl do finále přeci jenom nastoupit a ve Velké ceně USA tak jeho sedačku zahřeje Brendon Hartley, který kdysi býval součástí juniorského programu Red Bullu.

Hartleymu je nyní 27 let a závodí ve Světovém vytrvalostním šampionátu (WEC), kde v roce 2015 získal titul. Letos je opět lídrem šampionátu, přičemž vyhrál i prestižní závod 24 hodin Le Mans.

„Je to skvělý pocit,“ řekl Hartley. „Tato příležitost je velkým překvapením, ale nikdy jsem se nevzdal svého dětského snu závodit ve Formuli 1. Od té doby, co jsem byl v programu Red Bullu jsem vyrostl a hodně se naučil. A těžká léta, která mám za sebou ze mě udělali silnějšího a soustředěnějšího závodníka.“

„Chci poděkovat Red Bullu za to, že můj sen udělali realitou a Porsche za to, že mi povolili to dělat vedle WEC. COTA (Okruh Amerik, na kterém se jede VC USA) je trať, kterou si hodně užívám a nedávno jsem zde závodil. Nekladu na svůj debut velká očekávání, ale cítím, že jsem připraven.“

Sdílejte na:
Zavřít