VC Japonska: Ve třetím tréninku nejrychlejší Mercedes, na plno nešel nikdo

VC Japonska: Ve třetím tréninku nejrychlejší Mercedes, na plno nešel nikdo

V posledním tréninku jsme měli dvě červené vlajky a mnoho ježdění, které nám toho ale ve skutečnosti mnoho neukázalo.

Od začátku tréninku bylo na trati poměrně rušno, jezdci se snažili dohnat zameškané ze včerejšího deštivého tréninku. McLaren si nakonec nasazování vylepšení na domácí velké ceně rozmyslel. Fernando Alonso má v útrobách zcela nový motor a na startu klesne o 35 míst.

Penalizován bude i Valtteri Bottas, za výměně převodovky, pět míst na startu zítřejšího závodu. Aby toho nebylo málo a měli jsme šanci na Monzu 2, Jolyon Palmer „klesne“ na startu o 20 míst pro použití pátého motoru, šestého turba a šestého MGU-H. Nezapomínejme na Sainze, který stejně klesne o 20 míst.

Někteří jezdci testovali měkké, někteří super-měkké pneumatiky. Sebastian Vettel a Daniel Ricciardo šli na super-měkké směsi a párkrát měli problém vejít se do zatáčky. O červené vlajky se postaral Valtteri Bottas, zda byl skutečně důvod vyvěsit je, je sporné.

Bottasovi ve výjezdu ze zatáčky Spoon nestačila šířka tratě. Na výjezdu ho vyneslo na travnatý povrch a byl jen pasažérem, následně dostal defekt pravého zadního kola a poškodil si přední spoiler. Na trati zůstaly nečistoty, právě ty byly důvodem k vyvěšení červených vlajek. „Vyjel jsem na mokrou trávu a jednoduše jsem to ztratil. Není to náročná stopa, byla to moje chyba,“ řekl Bottas.

Trénink byl restartován po devíti minutách, jezdci, kteří jezdili na měkké směsi přezuli na super-měkké pneumatiky. Trénink ale netrval velmi dlouho, čtyři minuty. Červené vlajky byly vyvěšeny opět, tentokrát kvůli Kimimu Räikkönenovi.

V noci na Suzuce pršelo, a i když podle Vettela byla trať zcela suchá, jeho týmový kolega byl důkazem něčeho jiného. Räikkönen v deváté zatáčce přišel pravým předním kolem po obrubníku, vyjel mimo ideální stopu. Ztratil grip a skončil v bariéře, v deváté zatáčce. Kimiho monopost nebyl ani na konci tréninku v garáži Ferrari, bude to náročná kvalifikace.

Trénink byl restartován po čtyřech minutách. Na trať se po restartu konečně vybrali Kevin Magnussen a Esteban Ocon. Spolu s Grosjeanem byly jedinými jezdci bez měřeného času. Nakonec odjezdili všichni jezdci, kromě Mercedesu, čas na super-měkké směsi.

Třetí trénink byla tak říkajíc hra na schovávanou, Mercedes neobul super-měkkou směs a Ferrari na super-měkké směsi nepřekonalo ani svůj čas z prvního tréninku.

Sdílejte na:
Zavřít