VC Maďarska: V prvním tréninku nejrychlejší Ricciardo před Räikkönenem a Hamiltonem

VC Maďarska: V prvním tréninku nejrychlejší Ricciardo před Räikkönenem a Hamiltonem

Daniel Ricciardo byl na úvod nejrychlejším pilotem. Prvních pět se vešlo do sedmi desetin sekundy. Trénink byl dvakrát přerušen červenou vlajkou po nárazu Antonia Giovanazziho do bariéry a v samotném závěru je zapříčinil Jolyon Palmer.

Australský pilot byl také prvním pilotem, který zaznamenal měřený čas. Následně byl na trati poměrně klid a až po nějaké půl hodině začali i ostatní zajíždět měřená kola.

S letošní specifikací vozů se jezdci na klikatém okruhu nedaleko Budapešti poměrně perou, proto jsme viděli několik výletů mimo trať a dokonce byly vyvěšeny i červené vlajky.

Zavinil je Antonio Giovinazzi, který pro první trénink nahradil v Haasu Kevina Magnussena. Romain Grosjean se opět stěžoval, ale tentokrát mu něco nehrálo v zadní části vozu.

Solidní výsledek zajelo duo McLarenu. Fernando Alonso skončil sedmý. Jeho stájový kolega Stoffel Vandoorne na něj ztrácel pouhých 18 tisícin.

Piloti Mercedesu obsadili třetí, potažmo čtvrté místo v čele s Lewisem Hamiltonem, kterého o více jak desetinu překonal Kimi Räikkönen.

Pár vteřin před koncem trénink přerušil Jolyon Palmer, který si při přejezdu obrubníku urazil na svém R.S.17 přední křídlo a měl defekt pneumatik. Brit dokázal zajet poměrně slušné kolo, díky kterému uzavírá za parťákem Nicem Hülkenbergem nejlepší desítku.

Esteban Ocon přenechal svůj vůz Alfonsu Celisovi, ten však zaznamenal až sedmnáctý čas.

Zajímavostí je, že Ricciardo dokázal překonat už na úvod loňský kvalifikační čas Nica Rosberga o téměř vteřinu a půl.

Sdílejte na:
Zavřít