Novým šéfem Sauberu bude Frederic Vasseur

Novým šéfem Sauberu bude Frederic Vasseur

Najednou se zprávami o údajném konci spolupráce mezi Hondou a Sauberem přišla zpráva o tom, kdo nahradí na postu šéfa týmu Sauber Monishu Kaltenbornovou. Bude to loňský šéf továrního Renaultu, Frederic Vasseur.

Francouz nahradí Monishu Kaltenbornovou, která z postu šéfky týmu Sauber odešla před Velkou cenou Ázerbájdžánu. Dva závodní víkendy byl tedy Sauber bez šéfa týmu.

A tým bude bez šéfa i třetí víkend, Frederic Vasseur nastoupí do funkce až v pondělí po závodech ve Velké Británii.

Pascal Picci, šéf společnosti, která vlastní Sauber v oficiálním prohlášení říká: „Dlouhá a úspěšná kariéra Frederica Vasseura v motorsportu na mezinárodní úrovni mluví sama za sebe, jsme potěšeni, že ho můžeme přivítat v Sauberu.

Vasseur byl po loňském návratu Renaultu závodním ředitelem francouzské automobilky, později se posunul na pozici šéfa týmu. Mezi sezónami 2016 a 2017 se cesty Vasseura a Renaultu rozešli, kvůli různým plánům v oblasti struktury managementu.

Kromě pozice šéfa týmu Sauber bude Vasseur zastávat i funkci ředitele managementu a výkonného ředitele Sauber Motorsport AG.

 „Jsem velmi hrdý, že se připojuji k Sauber Motorsport AG a chtěl bych poděkovat podílníkům společnosti za jejich důvěru ve mě,“ říká Vasseur.

Byl jsem ohromen vybavením v Hinwilu a talentem a ambicemi pracovních sil. Velmi se těším na obohacení týmu svými zkušenostmi a odhodlaností a vedení všech lidí správnou cestou ve všem co dělají. Jsem přesvědčen, že všichni spolu dosáhneme na naše ambiciózní cíle.

Nemůžu se dočkat na práci s našimi jezdci, inženýry a celým personálem. Těším se, že přispěji v další důležité fázi vylepšení týmu.

Sdílejte na:
Zavřít