ONLINE: Velká cena Brazílie 2016

ONLINE: Velká cena Brazílie 2016

Živý komentář k Velké ceně Brazílie 2016. Pro nejnovější komentář znovu načtěte stránku.

Závod začíná v 17:00

Vítejte u předposledního závodu sezony v Brazílii! Dnes to rozhodně bude nepředvídatelný závod, protože se bude závodit na mokru. Pole-position získal Lewis Hamilton, vedle něj bude startovat Nico Rosberg. Z druhé řady bude startovat Räikkönen s Verstappenem, ze třetí Vettel s Ricciardem.

Důležité ale dnes je, že Nico Rosberg by zde mohl získat titul mistra světa, pokud se mu podaří závod vyhrát. Nicméně na mokru je statisticky mnohem lepší Hamilton. Ale nervy budou hrát velkou roli, důležité dnes hlavně bude udržet vůz na trati a vyhnout se problémům.

Shrnutí kvalifikace naleznete zde.
Živě jsme kvalifikaci sledovali zde.

Brazilská trať patří mezi ty nejkratší a obvykle jsou na ní skvělé závody. Předjíždí se hlavně v první zatáčce, ale často ty souboje pokračují během celé sekce Sennových esíček, další předjíždění se dá udělat na konci zadní rovinky na konci prvního sektoru. Trať je hodně technicky náročná, hodně důležitá je mechanická přilnavost a trakce, kvůli prostřednímu sektoru. Více informací o trati naleznete zde.

Na okruhu je opravdu hodně mokro. Při tréninkových kolech před najetím na startovní rovinku se do velkých problémů už dostal Romain Grosjean, který měl skvělou kvalifikaci a měl startovat ze sedmého místa. Na mokré trati ale nedokázal dobře udržet svůj Haas a při nájezdu do kopce na cílovou rovinku ztratil kontrolu nad vozem a narazil do bariéry, o kterou si zlomil zavěšení. Jeho nastoupení do závodu je velmi nepravděpodobné, ale tým se o to určitě pokusí. Pokud by se jim to podařilo, startoval by z boxové uličky.

Dnešní závod je také poslední domácí velkou cenou pro Felipeho Massu, který po letošní sezoně končí svou kariéru. Velmi emotivní momenty pro brazilského závodníka.

Dnešní závod také značí jubilejní 250, závod pro Kimiho Räikkönena.

Start závodu bude o 10 minut odložen, závod tedy začne v 17:00. Na trati je hodně mokro. Zatím se neví, zda se bude startovat normálně, nebo za Safety Carem. Vzhledem k velkému množství na trati to ale spíše vypadá na start za Safety Carem.

A protože máme o pár chvilek na víc, tak si můžeme znovu ukázat krásný design helmy, který si do Brazílie přivezl Lewis Hamilton. Je založen na helmě jeho hrdiny Ayrtona Senny, brazilské legendy.

V 17:00 vedení závodu potvrzuje, že závod začne za Safety Carem, což je velmi rozumné, i tak budou mít piloti co dělat. Klidný start nám tak ušetří nevyhnutelné nehody.

Momentální předpověď počasí: Dalších zhruba 30 minut stejný déšť, jako je nyní, tedy docela solidní, poté lehčí déšť další půl hodiny, poté opět těžší déšť.

Grosjean do závodu nenastoupí.

START

Za Safety Carem nebude žádné zahřívací kolo. Všichni startují na mokrých pneumatikách. Padá povinnost využít dvě směsi pneumatik do sucha, ale zřejmě dnes žádné pneu do sucha neuvidíme.

1/71 – A je odstartováno za Safety Carem! Za vozy se do vzduchu vznáší opravdu hodně vody. V maximální rychlosti dokážou pneumatiky Pirelli odvést tolik vody, že byste s nimi naplnily zhruba dvě průměrně velké vany.

2/71 – Všichni piloti hlásí problémy – Ricciardo hlásí, že poslední zatáčka je na tom hodně špatně, spousta vody. Vettel hlásí hodně vody na rovinkách a v prvních třech zatáčkách. Všichni si hlásí hodně špatnou viditelnost. Můžete si stěžovat, že toto jsou nejlepší piloti na světě, ale to nezmění viditelnost a aquaplaining.

3/71 – Třetí kolo za Safety Carem. Button: „Voda je všude, ale opravdu nejhůř na tom je na tom pátá a poslední zatáčka.“

4/71 – Sainz a Magnussen hlásí, že už by se dalo závodit, i když viditelnost je na hraně. Ricciardo hlásí, že za chvíli by se dalo začít, cca kolo dvě.

5/71 – Verstappen hlásí, že v této nízké rychlosti se za Safety Carem nic moc nezmění. Nyní už je čas začít, ale Charlie Whiting je vždycky ohledně mokra hodně opatrný.

6/71 – Magnussen: „Je to OK, můžem jet,“ Hülkenberg: „Na rovince vůbec nic nevidím.“ Vedení závodu ale zřejmě ještě vidí nějaké důvody, proč zůstat za Safety Carem:

7/71 – Lewis hlásí, že voda proniká mezi hledím a jeho helmou dovnitř a létá mu do očí. A Safety Car zajede do boxů na konci tohoto kola! Hamilton už za sebou zdržuje zbytek pole…

8/71 – A závodíme! Alonso se posouvá na osmé místo před Pereze! Verstappen předjíždí Räikkönena v první zatáčce! Vozy Williamsu spolu také soupeří. Magnussen v boxech pro pneumatiky do přechodných podmínek! Velký risk!

9/71 – Hamilton utíká Rosbergovi pryč, naopak za Rosbergem je velmi rychlý Verstappen. Button v boxech pro přechodné pneu o kolo po Magnussenovi. Magnussenovo čas na přechodných pneu nevypadá příliš špatně. Button je na mokru velice dobrý, zřejmě to také vycítil na přechodné pneu.

10/71 – Alonso v boxech, Massa v boxech, Bottas v boxech, Ericsson také, Palmer také. Räikkönenovi to na mokru moc nejede, hned za ním je Vettel s Ricciardem.

11/71 – Vettel se dostal do smyku! Hodně velký smyk přes trať, přes trávu, přes všechno, skončil otočen do špatného směru, ale zase se vrací do správného směru a zajíždí do boxů pro přechodné pneu, velmi pomalý box s problémem vlevo vzadu. Vrací se na devatenáctém místě za Massou, jehož box také nebyl ideální. Vypadá to, že za Vettelovou roztočení může velké množství vody, jel ve stejné stopě za Räikkönenem, neudělal nic špatně, prostě najednou měl pod koly moc vody a toho poslalo mimo trať. V boxech přezul na přechodné pneu.

12/71 – Rosberg se začal vzdalovat Verstappenovi. Hamilton má náskok 3,1 sekundy.

13/71 – Bottas za Alonsem a máme nehodu! Žluté vlajky v prvním a třetím sektoru, Ericsson strefil zeď na cílové rovince, jeho rozbitý vůz skončil v příjezdové cestě do boxů. Máme Safety Car! Verstappen musel do boxů projet kolem Ericssona, vedení závodu hlásí, že pitlane je nyní zavřená. Ale v boxech se ještě objevil Ricciardo! Za tohle by mohl být potrestán. Verstappen to zřejmě stihl před uzavřením pitlane, ale u Ricciarda bych si nebyl jistý.

14/71 – Hamilton se ptá, zda onen nabouraný vůz byl na přechodných pneu, dostává pozitivní zprávu. Zřejmě zpráva pro všechny, kteří ještě nebyli v boxech, že by měly zůstat na mokrých pneu. Trať na tom opravdu vypadá špatně. Netuším, proč třeba i Vettel po svém aquaplainingu zajel do boxů pro přechodné pneu.

15/71 – Verstappen se na trať po pitstopu vrátil na čtvrtém místě, pokud to opravdu stihl před uzavřením pitlane, pak je v úžasné pozici, když všichni před ním ještě nebyli v boxech. Na druhou stranu přezul na přechodné pneu. Ale i kdyby se všichni měli vrátit zpět na mokré pneu, tak i vozy před ním dříve nebo později budou muset vyměnit pneumatiky, takže bude mít pitstop zdarma.

16/71 – Perez se roztočil i za Safety Carem, ale udržel vůz na trati. Christian Horner: „Přechodné pneumatiky jsou v tomto počasí rychlejší, ale mají větší problém s aquaplainingem, než mokré pneumatiky.“

17/71 – Horner také řekl, že Ricciardo sice nejspíše zajel do boxů po uzavření pitlane, ale tým si myslí, že měl punkturu pneumatiky, což by znamenalo, že by do boxů mohl. Pitlane v tomto kole byla znovu otevřena. Ale nikdo do ní nyní nejede.

18/71 – Magnussen, který jako první přezul na přechodné pneumatiky, nyní hlásí, že na trati je příliš vody jak pro přechodné pneumatiky, tak pro mokré. Vyvěšení červených vlajek je nyní dosti reálnou hrozbou. Trať je opravdu nebezpečná. Nicméně Magnussen je nyní v boxech pro pneumatiky do mokra. Ricciardo je vyšetřován za vjetí do boxové uličky poté, co byla uzavřena, tohle bude zajímavé.

19/71 – Safety Car je nyní na trati nejenom kvůli mokru, ale i kvůli úlomkům na trati. Ale na konci tohoto kola zajede zpět do boxů a bude se opět závodit.

20/71 – Závodíme! Hamilton vede a udržuje si první pozici a Kimi Räikkönen je ve velké bouračce na cílové rovince! Safety Car zpět na trati! Jel na pneumatikách do mokra, ale na vodě jeho vůz sám od sebe zatočil do zdi.

21/71 – MÁME ČERVENÉ VLAJKY! ZÁVOD JE ZASTAVEN!

21/71 – Vettel je hodně naštvaný v rádiu. Žádal dost důrazně o červenou vlajku před tím, než byla vyvěšena. Málem prý naboural do roztočeného Kimiho.

21/71 – Jak říká Martin Brundle, aquaplaining není otázkou schopností řidiče a může se to stát komukoliv, dnes se to stalo již mnoho pilotům – Vettelovi, Räikkönenovi, Perezovi, Grosjeanovi, Ericssonovi…

21/71 – Dobrou zprávou pro Hamiltona je, že nyní, když stojí v boxech kvůli červené vlajce, tak si může vyměnit hledí na přilbě.

21/71 – Jeden z vozů Force Indie posbíral úlomky Räikkönenova Ferrari:

21/71 – Räikkönenova nehoda byla opravdu nebezpečná, po restartu za sebou měl celý zbytek pole, přičemž zdi jsou na cílové rovince hodně blízko. Velké štěstí pro všechny za Räikkönenem, že ho v té vší vodě nestrefili, přesně jak říkal Vettel.

21/71 – V případě toho, že závod bude ukončen dříve než v 53. kole, tak se budou udělovat poloviční body. Pokud by tomu tak bylo, tak Rosberg půjde do Abu Dhabi s náskokem 15,5 bodu. Pokud by závod už nyní nebyl restartován, tak by Räikkönen byl klasifikován na třetím místě, protože by se počítalo pořadí z předchozího kola. Zajímavé je, že přesně kvůli tomu Räikkönen přišel o vítězství při Velké ceně Brazílie 2003, která byla ukončena dříve a vítězství nakonec získal Fisichella, i když do cíle dojel až za Räikkönenem. V této sezoně Räikkönen přišel o titul mistra světa o dva body.

21/71 – Ricciardo zatím dostává pět sekund penalizaci za vjetí do boxů poté, co byla pitlane zavřena. Massa dostává penalizaci za předjíždění za Safety Carem, jedná se o první Safety Car, za kterým se startovalo.

21/71 – Z replaye jde vidět, že Verstappen to za Räikkönenem málem také nezvládl a naboural. Velké štěstí, že se tak nestalo. Na trati je nyní Safety Car, který zkoumá podmínky na trati. Takhle blízko byl Esteban Ocon k velké havárii s Räikkönenovým vozem:

21/71 – Závod bude restartován za deset minut, tedy v 18:20 našeho času.

21/71 – Gentleman Hamilton má starost o nedostatečně oděné grid girls:

21/71 – Ricciardo s Vettelem se shodují na tom, že současné pneumatiky do mokra nejsou schopny v těchto podmínkách fungovat. Chtělo by to pneumatiky do extrémního mokra. Vozy v příští sezoně by s větším mechanickým přítlakem měly být na mokru mnohem lepší a rychlejší.

21/71 – Hamilton vyměnil helmy ze své speciální brazilské zpět na svou bílou. Takže na fotkách ze začátku závodu bude mít žlutou a na konci bílou. To bude matoucí…

21/71 – ZÁVOD JE RESTARTOVÁN!

21/71 – Safety Car vyjíždí z boxové uličky a vede za sebou vozy zpět na kluzkou trať. Bude na trati více než jedno kolo.

22/71 – Zpráva od Mercedesu – těžký déšť by měl dorazit co nevidět a trvat 50 minut. Je velmi obtížné odhadovat, jak tento závod bude končit. Ale nevidím to na plný počet bodů, to znamená méně než 53 kol.

23/71 – Nico Hülkenberg v boxech po třech kolech za Safety Carem. Měl punkturu zadní pneumatiky. Ze čtvrtého místa spadl na patnácté. Zřejmě je na trati ještě stále hodně úlomků z nehoda Ericssona a Räikkönena.

24/71 – Mezitím Jolyon Palmer je ve své garáži a odstoupil ze závodu, očividně si toho nikdo nevšiml, včetně oficiálního časování FIA, protože až nyní se v něm objevil. Odstoupil kvůli kontaktu s jiným vozem.

25/71 – Nyní už jsou k dispozici replaye z kontaktu mezi Palmerem a Kvyatem, ke kontaktu dosšlo během nehody Räikkönena, tudíž si toho nikdo nevšiml. Problémy při tom restartu mělo hodně vozů. Naneštěstí pro Palmera to bylo až moc. Kvyat dále v závodě pokračuje.

26/71 – Rosberg už chce závodit.

27/71 – Fanoušci na sociálních sítích už si stěžují na Safety Car, ale nezapomeňte, že jsme už měli vůz ve zdi poté, co jel ROVNĚ. Nyní Hamilton s Rosbergem oba hlásí, že na trati je teď více deště.

28/71 – ČERVENÁ VLAJKA!

Závod byl opět přerušen a brazilští fanoušci bučí a ukazují palce dolů. Řekl bych, že vzhledem k tomu, jak ten závod dnes vypadá, tak by měli být trpěliví. Nicméně chápu, že hodně dlouho čekali a hodně zaplatili za to, aby viděli tento závod. O brazilských fanoušcích je známo, že jsou hodně emotivní. Nechtěl bych být Charliem Whitingem, kdyby závod byl úplně zrušen.

Zajímavé je, že mnoho pilotů před červenou vlajkou hlásilo, že už se dá závodit. I Lewis Hamilton nyní do vysílačky řekl, že to nechápe. Nyní Hamilton se svolením mechaniků Haasu vlezl do jejich suché garáže a udělal si pohodlí.

Objevují se otázky ohledně časového limitu pro závodu Formule 1. Závod je omezen 2 hodinami skutečného závodění, zatím vozy na trati strávili 56 minut. Absolutní limit pro jeden závod jsou 4 hodiny, z těch nám zbývají ještě 2 hodiny a 20 minut.

FIA pro zatím nechává červenou vlajku bez určitého limitu. Zřejmě čekají, až se přežene očekávaný těžký déšť. Svou roli určitě hraje také počet nehod, které jsme už viděli, a samozřejmě také smrtelná nehoda Julese Bianchiho, kvůli které je nyní FIA u soudu.

ZÁVOD BUDE RESTARTOVÁN V 19:02!

 29/71 – Závod je restartován, vozy vyjíždí zpět na trať za Safety Carem, všichni jedou na mokré směsi pneumatik.

30/71 – Magnussen: „Trať zatím vypadá nejlépe za celý den“.

31/71 – Momentální pořadí za Safety Carem vypadá takto: HAM, ROS, VER, PER, SAI, NAS, RIC, OCO, WEH, ALO. Safety car zajede do boxů na konci tohoto kola.

32/71 – A závodíme! Hamilton s Rosbergem zůstávají vepředů, Verstappen útočí na Rosberga, ale neúspěšně, Nyní Verstappen předjíždí Rosberga na zadní rovince! A nyní jde po Hamiltonovi! Neuvěřitelný manévr od Verstappena, za to si zaslouží potlesk. Zvolil úplně jinou stopu než Rosberg a předjel ho po vnějšku zatáčky a na rovince to dokonal.

33/71 – A Verstappen útočí na Hamiltona na prvním místě! Vozy Red Bullu jsou v mokru opravdu nadřazené, to víme už dlouho.

34/71 – Jedenáctý Vettel nyní tlačí na Pascala Wehrleina, ale v těchto podmínkách to není tak jednoduché jako obvykle. Ale v první zatáčce to zvládá.

35/71 – Verstappen zajel nejrychlejší kolo a je sekundu za Hamiltonem. Mezitím Ricciardo je také velmi rychlý. Red Bully na vodě opravdu excelují. Button je v boxech a vyjíždí na přechodných pneumatikách. Ale trať stále vypadá velmi mokře.

36/71 – Hülkenberg se posouvá na dvanácté místo před Wehrleina, také mu to jede velmi dobře, ale doplatil na punkturu pneumatiky dříve v závodě.

37/71 – Hamilton nyní zajel nejrychlejší kolo závodu, ale Verstappen je stále velmi blízko. Vettel jde na deváté místo před Ocona. Massa už je také na přechodných pneumatikách, stejně jako Button.

38/71 – Button ale zrovna hlásí, že přechodné pneumatiky nejsou o nic lepší než pneumatiky do mokra, nedokáže je zahřát. Magnussen v první zatáčce krásně předjíždí Pascala Wehrleina, ten poté zavírá místo Gutierrezovi. Smyk pro Verstappena! Na cílové rovince ztratil na okamžik kontrolu nad vozem, ale dokázal se vyhnout bariérám a pokračovat, udržel se i před Rosbergem. Parádní podívaná!

40/71 – Pátý Ricciardo je nyní za čtvrtým Perezem, hledá místečko kolem něj, ale kvůli té vodě toho není moc vidět. Ale na konci 40. kola zajíždí do boxů. Odbyl si pětisekundovou penalizaci a přezul na přechodné pneumatiky. Buttonovi to na přechodné směsi docela jede. Ricciardo se vrací na jedenáctém místě před Magnussenem.

41/71 – Perez mezitím dostal zprávu, že za deset minut má čekat silnější déšť.

42/71 – Osmý Vettel jede za sedmým Alonsem a šestým Nasrem a nyní na Alonsa zaútočil ve druhém sektoru, Alonso útočí nazpátek, ale Vettel ho vytlačil mimo trať na velmi mokrou únikovou zónu.

44/71 – Verstappen je v boxech pro přechodné pneumatiky! Ricciardo na trati létá, Red Bull to strategicky dělá chytře – pošle pilota vzadu risknout to a podle toho se rozhodnou u pilota vepředu.

45/71 – Vettel jde na šesté místo před Nasra. Button velmi důrazně žádá, aby přezul zpět na pneumatiky do mokra, zatímco ostatní přezouvají na přechodné pneumatiky. A na konci kola Button jede do boxů pro pneumatiky do mokra. Je osmnáctý.

46/71 – Rosberg měl velký okamžik v nájezdu do kopce před cílovou rovinkou, ale velmi hezky smyk ovládl a pokračuje dál.

48/71 – Mercedes zatím uklidňuje své vozy na čele s tím, že zatím nemusí zajíždět pro přechodné pneumatiky, časy mají dobré. Ricciardo měl před chvíli problémy se smykem, ale uhlídal to. A máme další SAFETY CAR! Felipe Massa ve své poslední domácí velké ceně končí! Nehoda na tradičním místě – v kopce vedoucím na cílovou rovinku. Rozmlátil svůj Williams o bariéry, pitlane je nyní zavřena. Williamsu bez kol se málem nevyhnul Esteban Gutierrez, ale zvládl to.

49/71 – Tento Safety Car moc nepomáhá Mercedesům, které jsou na čele.

50/71 – Hamilton měl problém s aquaplainingem, ale uhlídal to. Massa jel na přechodných pneumatikách. Hamiltonovy a Rosbergovy pneumatiky už jsou poměrně staré a chtěly by vyměnit.

51/71 – Ještě dvě kola a bude se udělovat plný počet bodů. Button hlásí, že netuší, co s vozem dělat. Prý zřejmě zapomněl na to, jak se řídí vůz na mokru.

52/71 – Felipe Massa prochází pitlane se svou vlajkou nad hlavou, celý tým Mercedesu vylezl před svou garáž a tleská mu, ostatní týmy následují. Nyní Felipe dorazil ke svému bývalému týmu Ferrari. Velmi emotivní momenty v pitlane. Na trati mezitím vozy pořád následují Safety Car, vozy o kolo pozadu nyní mohou předjet ostatní a dojet pole zezadu.

53/71 – Nyní už se budou udělovat plné body, Ricciardo v boxech pro pneumatiky do mokra. Wehrlein také. Hamilton si stěžuje, že Safety car je moc pomalý a nedokáže zahřívat pneumatiky a brzdy.

54/71 – Piloti si nyní hodně stěžují na zhoršené podmínky na trati, déšť zesílil. Nico Rosberg se ptá, kolik nehod ještě chce vedení vidět, než závod ukončí. Verstappen říká, že ve třetím sektoru je to jako na lodi, nemůže nic dělat. Jde na přechodných pneumatikách, tým se ho ptá, jestli chce do boxů, odpovídá, že tohle je jenom čekání na nehodu. A na konci kola opravdu zajíždí do boxů pro pneumatiky do mokra. Oba Red Bully jsou nyní mimo TOP10.

55/71 – Na konci tohoto kola bude závod restartován. Do dvouhodinového limitu zbývá 22 minut, zbývá nám 16 kol.

56/71 – Závod je restartován! Hamilton si drží první místo před Rosbergem. Pronásleduje je Sergio Perez na třetím místě. Sainz čtvrtý, Vettel pátý, Nasr šestý, Hülkenberg sedmý. Fernando Alonso se po restartu roztočil ve výjezdu z kopce, ale pokračuje dál.

57/71 – Jediným vozem na přechodných pneumatikách je Valtteri Bottas, který je momentálně jedenáctý.

58/71 – Nyní už Bottas není jedenáctý, Verstappen ho předjel. Bottasovo časy jsou nyní dost pomalé. Desátý Ricciardo za sebou nyní má Verstappena a před sebou devátého Kvyata.

59/71 – Verstappen se nyní dostal před Ricciarda na desátém místě! Mezitím se Hülkenberg přehnal přes Nasra na šestém místě. A Verstappen už je i před Kvyatem, nyní má před sebou Ocona, kterého zná z nižších sérií.

61/71 – Verstappen už je před Oconem. Mezitím odstupuje Esteban Gutierrez, vrátil se do boxů a je opravdu naštvaný, mrskl se svými rukavicemi přes půlku garáže.

62/71 – Ricciardo předjíždí Kvyata, Verstappen předjíždí Nasra. Verstappen opravdu létá, už je na sedmém místě. Před sebou má nyní Hülkenberga s náskokem 3,7 sekundy.

64/71 – Ricciardo nyní předjíždí Nasra po vnějšku první zatáčky. Vidíme opakované závěry velmi naštvaného Gutierreze, jak si vyměňuje slova s Steinerem, jedním ze šéfů Haasu. Gutierrez zřejmě není spokojen se svým vyhazovem a hlavně se svým vozem.

65/71 – Sainz na čtvrtém místě za sebou má Vettela, ten má kousek za sebou už i Verstappena, který právě zničil Hülkenberga, na kterého v přechozím kole stáhl 1,3 sekundy.

66/71 – Vettel nyní vyjel hodně hluboko v první zatáčce, čehož se snaží využít Verstappen, ale Vettel se ubránil. Tohoto souboje využívá Sainz, který se snaží utéct hrobníkovi z lopaty.

67/71 – Vettel na těchto pneumatikách jede už 42 kol. A nyní dělá ve své defenzivě chybu a Verstappen se sebevědomě dostává před německého závodníka, který trochu vyjel mimo trať.

68/71 – A Verstappen už je na čtvrtém místě! Přehnal se přes Sainze jako velká voda. Vettel si nyní stěžuje, že ho Verstappen vytlačil ven z trati.

69/71 – A Verstappen po jednom kole už dojel Sergia Pereze na třetí pozici a bojuje s ním! A po několika zatáčkách si bere třetí místo od Mexičana! Parádní jízda! Po svém pitstopu byl na 16. místě a už je 3.!

71/71 – A jsme v posledním kole! Zvládli jsme to! Trvalo to sice tři hodiny, ale jsme v posledním kole!

KONEC!

V napínavé a dlouhé Velké ceně Brazílie vítězí Lewis Hamilton! Poprvé vítězí na zdejším okruhu. Nico Rosberg dojíždí na druhém místě a do posledního závodu půjde s náskokem 12 bodů. Na třetím místě dojíždí po senzačním závodě Max Verstappen! Perez je čtvrtý, Vettel pátý, Sainz šestý, Hülkenberg sedmý, Ricciardo osmý, Nasr devátý, Alonso desátý, Bottas jedenáctý, Ocon dvanáctý, Kvyat třináctý, Magnussen čtrnáctý, Wehrlein patnáctý, Button šestnáctý.

S tímto výsledkem jde Sauber v šampionátu před Manor, Force India si navyšuje náskok na Williams.

To už je pro dnešek vše, i tak toho bylo dost. Uvidíme se za dva týdny v Abú Dhabí, v posledním závodě sezony, kde se rozhodne o mistrovství světa!

Sdílejte na:
Zavřít