Kvyat: Ve Formuli 1 je možné úplně všechno

Kvyat: Ve Formuli 1 je možné úplně všechno

Ruský závodník zažívá pravděpodobně nejhorší sezonu své kariéry. Daniil Kvyat se však nevzdává a letošní ročník chce dokončit silný, aby ukázal, že stále má na závodění v top týmu.

Pilot, který v samotném úvodu sezony bojoval o nejvyšší pozice a vystoupal i na stupně vítězů, zažil hodně strmý pád. Red Bull jej po několika incidentech sesadil a na jeho místo angažoval Maxe Verstappena. Rakouský tým dal Kvyatovi šanci v „b“ týmu Toro Rosso, kde závodník působil v předchozích letech. Jenže Kvyatova výkonnost se ztratila společně s motivací a jezdec se tak začal pohybovat až na chvostu startovního pole.

Daniil se však nevzdává a věří, že v šampionátu Formule 1 bude pokračovat i v příštích letech, nejlépe s některým ze silných týmů. „Samozřejmě, že mám k Red Bullu nějaké smluvní závazky, ale Formule 1 je sport, ve kterém se může stát úplně všechno,“ uvedl ruský závodník, který si toho je zejména po letošní sezoně velmi dobře vědom.

„V tuto chvíli přemýšlím jen o současnosti a snažím se ze sebe ve voze Toro Rosso vydat absolutní maximum. Co bude následovat, to ukáže až čas,“ řekl dále třiadvacetiletý pilot, který tvrdě bojuje o setrvání v královně motorismu. „V posledních šesti měsících to pro mě nebyla snadná situace, ale stále jsem v klidu. Celá má kariéra je o vzestupech a pádech. Čas na trati si ale užívám a věřím, že jsem schopen získat z auta absolutní maximum,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít