Je to oficiální! Verstappen u Red Bullu střídá Kvyata

Je to oficiální! Verstappen u Red Bullu střídá Kvyata

Stáj Red Bull oficiálně potvrdila, že od Velké ceny Španělska nahradí ve voze rakouského týmu Max Verstappen Daniila Kvyata, který se po posledních dvou závodech musel vypořádat s obří várkou kritiky.

O nahrazení Daniila Kvyata se začalo spekulovat už včera večer. Až do dnešního rána tomu ale nikdo nevěřil. Jenže Red Bull dnes ráno celou věc oficiálně potvrdil. Od Velké ceny Španělska ruského závodníka v kokpitu stáje totiž střídá Max Verstappen, mladičká naděje juniorského programu stáje Red Bull Racing.

„Max se ukázal jako vynikající mladý talent. V Toro Rosso předváděl impozantní výkony a jsme velmi rádi, že mu můžeme dát příležitost v týmu Red Bull Racing,“ uvedl šéf stáje Christian Horner.

„Jsme v jedinečném postavení a díky dlouhodobým smlouvám všech čtyř závodníků jim můžeme nabídnout maximální flexibilitu a pohyb mezi oběma týmy,“ řekl dále boss týmu, který vychoval také Sebastiana Vettela či Daniela Ricciarda. „Daniil bude moci pokračovat ve svém rozvoji v Toro Rosso, tedy s týmem, který velmi dobře zná. Dostane šanci znovu ukázat svůj potenciál a formu,“ dodal Horner.

Celá výměna započne už následujícím závodním víkendem, který se bude konat ve španělské Barceloně, kde probíhaly také veškeré testovací jízdy před startem nové sezony.

Sdílejte na:
Zavřít