1. trénink – Velká cena Velké Británie

1. trénink – Velká cena Velké Británie

Shrnutí prvního tréninku na Velkou cenu Velké Británie na okruhu Silverstone.

Nejrychlejší byl v úvodním tréninku na Silverstone Nico Rosberg, který měl stejně jako druhý Hamilton bezproblémový první trénink. Pravděpodobně však jezdil s méně palivem než Hamilton, díky čemuž měl na domácího jezdce náskok přes sedm desetin sekundy.

Bezproblémový trénink rozhodně neměl Williams. V úvodu tréninku totiž havaroval Felipe Massa, který byl moc široký v zatáčce Stowe a poté, co najel na umělou trávu u výjezdu ze zatáčky, ztratil kontrolu nad svým FW36, roztočil se a naboural do bariéry na vnitřku zatáčky. Brazilskému pilotovi se nic nestalo, ale kvůli němu byly na více než čtvrt hodiny vyvěšeny červené vlajky, než se podařilo vůz odklidit.

Pauza se Williamsu hodila, neboť jejich druhý vůz, který pro dnešní první trénink převzala od Valtteriho Bottase Susie Wolffová, se rozbil už po čtyřech kolech, kdy zmizel tlak oleje a skotská závodnice musel zastavit v zatáčce Club. Ale navzdory tomu, že její vůz byl dopraven zpět do boxů, mechanici nebyli schopni ho opravit včas.

Wolffová byla jedním ze dvou pilotů, kteří si dnes odbyli svou první účast v oficiálním závodním víkendu Formule 1. Druhým byl Daniel Jucadella, který měl bezproblémový trénink ve Force Indii Nica Hülkenberga.

V závěru tréninku se ve vysokorychlostních zatáčkách Becketts roztočil Marcus Ericsson v Caterhamu a na moment vlály žluté vlajky. To znemožnilo zajet letmé kolo a pokusit se porazit svého týmového kolegu Lewisovi Hamiltonovi.

Třetím nejrychlejším byl Fernando Alonso pouze o desetinu za Hamiltonem. Kolega Räikkönen byl o něco pomalejší a byl až na pátém místě za Ricciardem, který měl menší problémy s převodovkou. Věří se ale, že Ferrari jezdilo s nízkým nákladem paliva, soudě dle zprávy, kterou obdržel Sergio Perez.

Špatný trénink měl Maldonado, který měl tolik problémů, že ani nezvládl zajet měřený čas.

Sdílejte na:
Zavřít