Hamilton podepsal s Mercedesem tříletý kontrakt

Hamilton podepsal s Mercedesem tříletý kontrakt

Náhradou Michaela Schumachera u německého Mercedesu se od příští sezóny stane Lewis Hamilton, mistr světa z roku 2008. Budoucnost legendárního Němce je stále nejistá.

Celý přestup byl po oznámení příchodu Sergie Péreze do McLarenu jen formalitou, Lewis Hamilton u Mercedesu nahradí sedminásobného šampióna Michaela Schumachera, celý přestup byl stvrzen tříletým kontraktem. Budoucnost Michaela Schumachera zatím není jistá, je tu jistá naděje, že by v příští sezóně mohl závodit pro Sauber, ze kterého Pérez odešel, nicméně nejpravděpodobnější je definitivní ukončení kariéry. Hamilton svůj přesun odůvodnil slovy, že po šesti letech u McLarenu potřebuje novou výzvu.

„Nyní je ten správný čas pro napsání nové kapitoly mé závodnické kariéry a jsem nadšený, že to může být právě u týmu Mercedes,“ říká po svém přesunu Lewis Hamilton. „Věřím, že toto nové partnerství je začátkem úspěšné kapitoly, která vyvrcholí sbírkou vítězství a třeba i titulem mistra světa,“ věří Hamilton, který ve Formuli 1 debutoval v roce 2007.

Rosberg a Hamilton nebudou stájovými kolegy poprvé, bylo tomu tak již v roce 2000 v nižších závodních sériích. Po oznámení přestupu britského závodníka do Mercedesu napsal na svůj Twitter Rosberg: „Velmi skvělé, že Lewis bude mým stájovým kolegou, rozhodně je to velká výzva!“

Otázkou ale i nadále zůstává, zda-li Mercedes dokáže Hamiltonovi postavit vítězný vůz. Ross Brawn před začátkem sezóny 2012 prohlásil, že Mercedes se chce umístit mezi prvními třemi týmy v šampionátu, cokoli jiného bude pro tým velkým selháním a zklamáním. Z tohoto pohledu tým tedy zklamal, navíc ve třech sezónách získal jen jediné vítězství, o které se postaral Nico Rsoberg. Jisté je jedno, příští sezóna bude minimálně stejně zajímavá, jako ta letošní. 

Sdílejte na:
Zavřít