Víkend v motorsportu(23.-25.3.)-2.část: Valašskou Rally opanoval Kopecký

Víkend v motorsportu(23.-25.3.)-2.část: Valašskou Rally opanoval Kopecký

Jezdec Škody Motorsport ovládl dominantním způsobem úvodní podnik MČR v rally.

FIM CEV Moto3-Estoril

první kvalifikační trénink

První kvalifikační trénink, který byl odjet na mokré trati, ovládl jezdec juniorského týmu Estrella Galicia Jeremy Alcoba. Za ním se umístili bratři Öncüové. Druhý nejrychlejší čas zajel Can Öncü a třetí skončil Denis Öncü. Čtvrtou pozici obsadil loňský účastník mistrovství světa Moto3 Manuel Pagliani. Český závodník Filip Salač zajel osmnáctý čas.

kompletní výsledky prvního kvalifikačního tréninku

druhý kvalifikační trénink

Ve druhém kvalifikačním tréninku zajel nejrychlejší čas Manuel Pagliani. Druhý skončil Thomas Edward Booth-Amos a třetí Deniz Öncü. Vítěz prvního kvalifikačního tréninku Jeremy Alcoba obsadil šestou příčku. Filip Salač zajel ve druhém kvalifikačním tréninku 26. čas.

kompletní výsledky druhého kvalifikačního tréninku

Nejrychlejší časy znovu jezdci zajeli ve druhém kvalifikačním tréninku, kde byla trať suchá. Pole position si vyjel Manuel Pagliani. Druhou pozici obsadil Thomas Edward Booth-Amos a na třetím místě skončil Deniz Öncü. Vítěz prvního kvalifikačního tréninku Jeremy Alcoba zajel v kvalifikačních trénincích šestý čas. Filip Salač si pro start závodu zajistil 26. místo.

kompletní kombinované výsledky kvalifikačních tréninků

warm up

Nedělní warm up se opět uskutečnil za mokrých podmínek a nejrychlejší čas stejně jako v prvním kvalifikačním tréninku Jeremy Alcoba. Na druhé pozici skončil se ztrátou 1,5 sekundy Alcobův týmový kolega Sergio García. Třetí pozici obsadil Vincente Pérez. Filip Salač skončil 27. Ještě hlouběji se ve výsledkové listině umístil vítěz kvalifikace Manuel Pagliani. Ital obsadil 35. příčku.

kompletní výsledky warm upu

závod

Manuel Pagliani sice zajel ve warm upu až 35. čas, nicméně v závodě to byla v Italově podání úplně jiná písnička a dojel si pro vítězství. Triumf v úvodním závodě jen tak tak uniknul Raúlu Fernándezovi, který projel cílem na druhém místě se ztrátou 199 tisícin sekundy na vítězného Paglianiho. Na třetím místě dokončil úvodní závod sezony Vincente Pérez. Dalším, kdo jistě opouštěl Estoril s úsměvem na tváři, byl Filip Salač. Český závodník sice nezajížděl v kvalifikačních trénincích a ani ve warm upu příliš rychlé časy, v závodě ovšem dojel do cíle jako osmý a na úvod sezony si tak na svém konto připsal výborných osm bodů. Premiéra v juniorském šampionátu FIM CEV Moto3 se příliš nevydařila týmu Akiho Aja. Zatímco Can Öncü ukořistil alespoň bod za patnácté místo, jeho bratr Deniz skončil 24. pozici a z Estorilu odjel s prázdnou. Ještě hůře skončil závod pro jezdce juniorského týmu Estrelly Galicie, kteří ve warm upu obsadili první dvě místa. Do cíle závodu ovšem Jeremy Alcoba ani Sergio García závod nedokončili.

kompletní výsledky závodu

Průběžné pořadí se shoduje s výsledky úvodního závodu. Vede Manuel Pagliani(25 bodů) před Raúlem Fernandézem(20 bodů) a Vincentem Pérezem(16 bodů). Filip Salač se nachází na osmé pozici(8 bodů).

kompletní průběžné pořadí

Další podnik šampionátů FIM CEV se uskuteční 29.dubna ve Valencii. Zatímco evropský šampionát Moto2 zde čeká jeden závod, pro juniorský šampionát Moto3 jsou v plánu dvě jízdy.

AMA Supercross-Indianapolis

450SX

první kvalifikace

Ve skupině A zajel nejrychlejší čas vítěz předchozího závodu Eli Tomac. Druhý čas si připsal Dean Wilson a na třetím místě skončil Christian Craig. Vedoucí jezdec šampionátu Jason Anderson zahájil podnik v Indianapolis sedmým místem.

kompletní výsledky skupiny A v první kvalifikaci

Skupinu B ovládl Carlen Gardner. Na druhém místě skončil Dylan Merriam a na třetím Henry Miller.

kompletní výsledky skupiny B v první kvalifikaci

Skupina C patřila Codymu Vanbuskirkovi. Za Vanbuskirkem skončil na druhé pozici Steven Mages. Třetí čas zajel Logan Karnow.

kompletní výsledky skupiny C v první kvalifikaci

druhá kvalifikace

Ve druhé kvalifikaci byl nejrychlejším jezdcem skupiny A Marvin Musquin. Vítěz první kvalifikaci Eli Tomac obsadil druhou pozici a na třetím místě skončil Jason Anderson.

kompletní výsledky skupiny A v první kvalifikaci

Skupinu B vyhrál Henry Miller. Vítěz této skupiny z první kvalifikace Carlen Gardner zajel nyní druhý čas a první trojici doplnil Brandon Scharer.

kompletní výsledky skupiny B v první kvalifikaci

Ve skupině C byl nejrychlejší Logan Karnow. Vítěz prvních kvalifikačních jízd Cody Vanbuskirk skončil tentokrát na druhé příčce. Třetí místo obsadil Samuel Redman.

kompletní výsledky skupiny C v první kvalifikaci

V kombinovaných výsledcích kvalifikace na tom byl nejlépe Marvin Musquin před druhým Elim Tomacem a třetím Jasonem Andersonem.

kompletní kombinované výsledky kvalifikace

první jízda

V první jízdě si pro vítězství dojel Eli Tomac. Se ztrátou zhruba 4,5 vteřiny skončil na druhé pozici Christian Craig. Na třetí příčce jízdu dokončil Brock Tickle. 

kompletní výsledky první jízdy

druhá jízda

Vítězem druhé jízdy se stal Justin Brayton. Na druhém místě dokončil jízdu Jason Anderson a na třetím Blake Baggett.

kompletní výsledky druhé jízdy

LCQ

LCQ opanoval Carlen Gardner. Na druhém místě projel cílem Dylan Merriam a jako třetí projel pod šachovnicovým praporkem Cody Vanbuskirk. Ze čtvrtého místa postoupil do hlavního závodu Adam Enticknap.

kompletní výsledky LCQ

hlavní závod

V hlavním závodě si dojel pro prvenství Marvin Musquin. Na druhém místě se umístil Dean Wilson a třetí skončil Justin Brayton. Těsně za pódiovými pozicemi dojel v Indianapolis Jason Anderson, jenž obsadil čtvrté místo.

kompletní výsledky závodu

V čele šampionátu ovšem Jason Anderson i nadále zůstává(265 bodů). Na druhé pozici figuruje vítěz z Indianapolis Marvin Musquin(230 bodů) a třetí příčka patří Justinu Braytonovi(210 bodů).

kompletní průběžné pořadí

250SX Showdown

první kvalifikace

V západní kvalifikaci zajel nejrychlejší čas Chase Sexton. Druhou pozici obsadil Aaron Plessinger. Na třetím místě skončil Adam Cianciarulo.

kompetní výsledky západu v první kvalifikaci

Východní kvalifikace patřila Zachu Osbornovi. Druhý nejrychlejší čas si připsal Jeremy Martin a třetí Austin Forkner.

kompletní výsledky východu v první kvalifikaci

Mezi zbytkem kraloval Blake Wharton. Druhou pozici obsadil Vann Martin a třetí nejrychlejší čas si připsal Gage Schehr.

kompletní výsledky zbytku v první kvalifikaci

druhá kvalifikace

Západní část patřila ve druhé kvalifikaci Joeymu Savatgymu. Na druhém místě se umístil Aaron Plessinger a třetí skončil Shane McElrath. Vítěz první kvalifikace Chase Sexton obsadil pátou pozici.

kompletní výsledky západu ve druhé kvalifikaci

„Na východě“ zvítězil Jeremy Martin před druhým Austinem Forknerem a třetím Zachem Osbornem.

kompletní výsledky východu ve druhé kvalifikaci

V kvalifikaci zbytku zajel nejrychlejší čas znovu Blakw Wharton. Druhý čas zajel Yannis Irsuti a třetí skončil Vann Martin.

kompletní výsledky zbytku ve druhé kvalifikaci

Ze zkombinování kvalifikačních časů západu vyšel nejlépe Joey Savatgy. Na druhé pozici se umístil Aaron Plessinger a na třetí Shane McElrath.

kompletní kombinované výsledky západu

V kombinovaných výsledcích východu se na první pozii umístil Jeremy Martin. Druhou pozici obsadil Austin Forkner a třetí Zach Osborne.

kompletní kombinované výsledky východu

jízda západu

V jízdě západu dojel na prvním místě Adam Cianciarulo. Druhý skončil Shane McElrath a jako třetí projel cílem Aaron Plessinger.

kompletní výsledky jízdy západu

jízda východu

V jízdě východních jezdců zvítězil Austin Forkner. Druhý dojel Zach Osborne a na třetím místě skončil Jeremy Martin.

kompletní výsledky jízdy východu

LCQ

V LCQ dojel první Kyle Chisholm. Jako druhý protnul cílovou pásku Sean Cantrell a na třetí pozici se umístil Brandon Hartranft. Do hlavního závodu se kvalifikoval rovněž čtvrtý Justin Starling.

kompletní výsledky LCQ

hlavní závod

V hlavním závodě ukořistil vítězství Jeremy Martin. Na druhé pozici skončil Adam Cianciarulo a na stupně vítězů se v Indianapolis podíval také Luke Renzald, který obsadil třetí místo.

kompletní výsledky hlavního závodu

V hodnocení 250SX East je na čele Zach Osborne(131 bodů) před druhým Austinem Forknerem(124 bodů) a třetím Jordonem Smithem(121 bodů).

V 250SX West vede Aaron Plessinger(133 bodů). Druhá pozice patří Joeymu Savatgymu(129 bodů) a třetí je Shane McElrath(117 bodů).

kompletní průběžné pořadí

Během tohoto víkendu čeká AMA Supercross pauza. Další podnik se uskuteční 8. dubna v Seattlu.

MXGP-Redsand

volný trénink

Také do třetího podniku sezony vstoupila nejlépe KTM. Nejrychlejší čas volného tréninku si připsal Jeffrey Herlings. Nizozemec porazil o pět desetin svého týmového kolegu Antonia Cairoliho, který skončil na druhém místě. Třetí čas zajel Romain Febvre.

kompletní výsledky volného tréninku

měřený trénink

Jeffrey Herlings zvítězil také v měřeném tréninku. Za ním se umístili Gautier Paulin, který skončil na druhém místě a Tim Gajser. Slovinec obsadil třetí pozici. Antonio Cairoli zajel čtvrtý čas.

kompletní výsledky měřeného tréninku

kvalifikační závod

V kvalifikačním závodě se Timu Gajserovi podařilo sesadit z prvního místa Jeffreyho Herlingse a zvítězil. Druhý nejrychlejší čas si připsal Romain Febvre a na třetí pozici skončil Gautier Paulin. Jezdci KTM skončili těsně za TOP 3. Antonio Cairoli obsadil opět čtvrtou pozici a Jeffrey Herlings tentokrát zajel pátý čas.

kompletní výsledky kvalifikačního závodu

warm-up

Warm-up patřil Jeffreymu Herlingsovi. Na druhé pozici se umístil Gautier Paulin a do nejlepší trojice se vešel také Romain Febvre. Vítěz kvalifikačního závodu Tim Gajser zajel čtvrtý nejrychlejší čas. Až na 34. místě skončil Antonio Cairoli.

kompletní výsledky warm-upu

první závod

Ačkoli ve warm-upu Antonio Cairoli neoslnil, v prvním závodě víkendu zdolal všechny své oponenty a dojel si pro druhé letošní vítězství. Čtyři vteřiny za sedminásobným šampionem projel cílem jeho týmový kolega Jeffrey Herlings, který skončil druhý. Na třetím místě dojel do cíle Romain Febvre. Vítěz kvalifikačního závodu Tim Gajser obsadil osmé místo.

kompletní výsledky prvního závodu

druhý závod

Antonio Cairoli si pro vítězství dojel také ve druhém závodě. Na druhé pozici znovu skončil Jeffrey Herlings. Na třetím místě tentokrát projel cílem Gautier Paulin. Tim Gajser skončil na šestém místě.

kompletní výsledky druhého závodu

Po třetím podniku sezony se posunul do čela šampionátu jezdců Antonio Cairoi, který má na svém kontě 143 bodů. Stejný počet bodů jako sedminásobný šampion á také jeho týmový kolega Jeffrey Herlins, kterému patří druhé místo. Na třetím místě se nachází Clément Desalle(103 bodů).

kompletní průběžné pořadí

MX2

volný trénink

Ve volném tréninku se umístil na první pozici Darian Sanayei. Druhou příčku obsadil Calvin Vlaanderen a třetí čas zajel vedoucí muž šampionátu a vítěz všech dosavadních závodů Pauls Jonass.

kompletní výsledky volného tréninku

měřený trénink

Také měřený trénink patřil Darianu Sanayeiovi. Druhou pozici obsadil Pauls Jonass a třetí čas zajel Thomas Kjer Olsen.

kompletní výsledky měřeného tréninku

kvalifikační závod

V kvalifikačním závodě si pro vítězství dojel Pauls Jonass. Na druhém místě dojel Jorge Prado a jako třetí závod dokončil vítěz tréninků Darian Sanayei.

kompletní výsledky kvalifikačního závodu

warm-up

Warm-up zvládl nejlépe znovu Pauls Jonass. Druhý nejrychlejší čas zajel Thomas Kjer Olsen a třetí skončil v posledních předzávodních přípravách Jed Beaton.

kompletní výsledky warm-upu

první závod

Pauls Jonass triumfoval také v úvodním závodě a připsal si již páté letošní prvenství. Jako druhý projel cílem Jorge Prado a bronzový výsledek zajel Thomas Kjer Olsen.

kompletní výsledky prvního závodu

druhý závod

Také druhý závod patřil Paulsu Jonassovi. Lotyšský závodník tak nenašel přemožitele ani v šestém závodě letošní sezony. Na druhé pozici dokončil druhý závod víkendu Darian Sanayei. Třetí skončil Jorge Prado.

kompletní výsledky druhého závodu

Šampionát vede s luxusním náskokem 30 bodů Pauls Jonass(150 bodů), který z úvodních třech podniků sezony vytěžil maximální bodový zisk. Druhá příčka patří Thomasi Kjaeru Olsenovi(120 bodů) a třetí Jorgemu Pradovi(105).

kompletní průběžné pořadí

Sezona pokračuje 15. dubna v portugalském městě Agueda.

MČR v rally-Valašská rally

sobota

Nejlépe zahájil Valašskou rally favorit soutěže Jan Kopecký. Pětinásobný český šampion zvítězil v první rychlostní zkoušce. O 3,9 desetin sekundy za Kopeckým zaostal jeho norský týmový kolega Ole Christian Veiby, který skončil na druhém místě. Třetí čas si na úvodní vložce připsal Václav Pech.

Kopecký zvítězil také na RZ2. Pozice si prohodili Václav Pech a Ole Christian Veiby. Druhou pozici tentokrát obsadil Pech a norský závodník zajel třetí čas. Po druhé rychlostní zkoušce činil náskok Jana Kopeckého v čele soutěže před druhým Ole Christianem Veibym 11,4 desetin sekundy. Stejně jako Veiby na tom byl také Václav Pech, jehož ztráta byla identická. Čtvrtá příčka patřila Janu Černému, pátá Janu Dohnalovi, šestá Jaromíru Trabusovi, sedmá polskému závodníkovi Jaroslawu Szejovi, osmá Martinu Vlčkovi, devátá Vojtěchu Štajfovi a desátá Filipu Marešovi.

Také třetí rychlostní zkouška byla v režii Jana Kopeckého. Druhou pozici obsadil Jan Dohnal a na třetím místě skončil Ole Christian Veiby. Po třetí RZ vedl Kopecký již o 23 vteřin před svým týmovým kolegou Veibym. Třetí místo patřilo Pechovi, jenž ztrácel na Veibyho dvě desetiny sekundy. Na čtvrté místo se posunul Jan Dohnal, který odsunul na pátou příčku svého jmenovce Černého, na šestém místě se nacházel Jaromír Tarabus, na sedmém Martin Vlček, na osmém Filip Mareš, na devátém Václav Kopáček Jr. a nejlepší desítku uzavíral Vojtěch Štajf.

Svou neporazitelnost udržel Jan Kopecký také na RZ4, kde o pouhých devět desetin sekundy porazil druhého Jana Dohnala. Třetí nejrychlejší čas zajel Václav Pech. Ve vedení se pochopitelně stále držel Jan Kopecký. Na druhou pozici se posunul Václav Pech, který odsunul na třetí příčku Ole Christiana Veibyho. Čtvrtý byl Jan Dohnal, pátý Jan Černý, šestý Jaromír Tarabus, sedmý Martin Vlček, osmý Filip Mareš, devátý Václav Kopáček Jr. a desátý Vojtěch Štajf.

I pátá rychlostní zkouška přinesla vítězství Janu Kopeckému. Druhý čas si připsal Václav Pech a třetí Jan Dohnal. Náskok Jana Kopeckého v průběžném pořadí narostl po RZ5 již na 25 vteřin. Druhá pozice stále patřila Václavu Pechovi a třetí Ole Christianu Veibymu. Čtvrtou pozici držel Jan Dohnal, pátou Jan Černý, šestou Jaromír Tarabus, sedmou Martin Vlček, osmou Filip Mareš, devátou Václav Kopáček Jr. a na konci nejlepší desítky figuroval Vojtěch Štajf.

Nejrychlejší čas RZ6 opět zajel Jan Kopecký. Druhou pozici obsadil Ole Christian Veiby a třetí Václav Pech. V celkovém pořadí navýšil Kopecký svůj náskok na 27,9 desetin sekundy. Na druhé pozici stále figuroval Václav Pech a na třetí Ole Christian Veiby. Čtvrtý byl stále Jan Dohnal, pátý Jan Černý, šestý Jaromír Tarabus, sedmý Martin Vlček, osmý Filip Mareš, devátý Václav Kopáček Jr. a do nejlepší desítky se vrátil zpět Jaroslaw Szeja, který odsunul na jedenáctou příčku Vojtěcha Štajfa.

I v závěrečné rychlostní zkoušce dne zvítězil Jan Kopecký. O devět desetin sekundy za Kopeckým zaostal jeho stájový kolega Ole Christian Veiby, který obsadil druhou pozici. Na třetím místě skončil Václav Pech. Po prvním dni soutěže vedl Jan Kopecký o 29,5 sekundy před druhým Václavem Pechem a o 34,6 desetin sekundy před Ole Christianem Veiby. Čtvrtá příčka patřila Janu Dohnalovi, pátá Janu Černému, šestá Jaromíru Tarabusovi, sedmá Martinu Vlčkovi, osmá Filipu Marešovi, devátá Václav Kopáčkovi Jr. a poslední místo v nejlepší desítce patřilo Vojtěchu Štajfovi, který se znovu dosta před Jaroslawa Szeju.

Ve třídě 11 vedl Denis Novák před druhým Janem Hodoušem a před třetím Milošem Kutílkem.

Ve třídě 12 měla Valašská rally pouze jednoho účastníka, kterým byl Tomáš Vyvlečka. Vyvlečka tak pochopitelně tuto třídu po první etapě vedl.

Vedení ve třídě 13 suverénně držel celkově čtvrtý Jan Dohnal, který vedl o dvě a tři čtvrtě minuty před druhým Karlem Trněným.

Ve třídě 2, kde startovala většina ze špičky startovního pole, vedl Jan Kopecký před druhým Václavem Pechem a třetím Ole Christianem Veibym.

Vedení ve třídě 3 patřilo Martinu Březíkovi. Se ztrátou 12,3 desetin sekundy se nacházel na druhé příčce Martin Šikl. Třetí příčka patřila Jaroslavu Pešlovi.

Třídě 4 dominoval v první etapě Miroslav Janota. Na druhé pozici se nacházel Petr Nešetřil a na třetí Martin Rada.

Vedoucí pozice ve třídě 6 patřila Jiřímu Navrátilovi. Druhou pozici držel rakouský závodník Julian Wagner a na třetí Lumír Firla.

Ve třídě 7 vedl Michal Ciller, který byl na Valašské rally jediným přihlášeným v této třídě.

Ve třídě 8 byl na čele Matěj Řehák. Druhou příčku držel Petr Krajča a třetí Michal Vaňhara.

Ve třídě 9 suverénně vedl Štěpán Tichý před Jiřím Lichovníkem.

neděle

Úvodní rychlostní zkouškou dne byla RZ8. Její výsledky ovšem byly později anulovány. Na RZ9 znovu zvítězil Jan Kopecký. Druhý čas si připsal Ole Christian Veiby a třetí Jan Dohnal. Bezpečně v čele průběžného pořadí byl stále Jan Kopecký. Druhá pozice stále patřila Václavu Pechovi, jehož ztráta na lídra již činila 40,2 desetin sekundy. Třetí pozici držel Ole Christian Veiby. Čtvrtá příčka patřila Janu Dohnalovi, pátá Janu Černému, šestá Jaromíru Tarabusovi, sedmá Martinu Vlčkovi, osmá Filipu Marešovi, devátá Václavu Kopáčkovi Jr. a desátá Jaroslawu Szejovi.

Ani na RZ10 nenašel Jan Kopecký přemožitele. Druhou pozicí příjemně překvapil Václav Kopáček Jr. a třetí skončil Jan Dohnal. Náskok Jana Kopeckého v čele vzrostl po desáté rychlostní zkoušce již na 43,5 sekundy. Třetí příčka patřila Ole Christianu Veibymu. Čtvrtý byl Jan Dohnal, pátý Jan Černý, šestý Jaromír Tarabus, sedmý Martin Vlček, osmý Filip Mareš, devátý Václav Kopáček Jr. a desátý Jaroslaw Szeja.

RZ11 také ovládl Jan Kopecký. Druhý čas si připsal druhý jezdec Škody Motorsport Ole Christian Veiby na třetí pozici se umístil Jan Dohnal. V čele byl stále Jan Kopecký. Ke změně nedošlo ani na zbylých pódiových pozicích. Druhá příčka stále patřila Václavu Pechovi a třetí Ole Christianu Veibymu. Čtvrtou pozici držel ve svých rukou Jan Dohnal, pátou Jan Černý, šestou Jaromír Tarabus, sedmou Martin Vlček, osmou Filip Mareš, devátou Václav Kopáček Jr. a desátou Jaroslaw Szeja.

I ve dvanácté rychostní zkoušce vyhrál Jan Kopecký. Druhý čas znovu zajel Ole Christian Veiby a na třetím místě skončil Václav Pech. Jan Kopecký vedl v průběžném pořadí již o 48,1 desetin sekundy. Druhá příčka stále patřila Václavu Pechovi, třetí Ole Christian Veiby ovšem ztrácel již jen 2,9 desetin sekundy. Čtvrtý byl Jan Dohnal, pátý Jan Černý, šestý Jaromír Tarabus, sedmý Martin Vlček, osmý Filip Mareš, devátý Václav Kopáček Jr. a na konci nejlepší desítky stále figuroval Polák Jaroslaw Szeja.

Také na RZ13 pokračovala dominance Jana Kopeckého. Na druhé příčce se umístil Jan Dohnal a třetí skončil Ole Christian Veiby. Vedení Jana Kopeckého narostlo na 52,3 desetin sekundy a jezdec Škody Motorsport neohroženě kráčel za vítězstvím. Druhé místo stále patřilu Václavu Pechovi, Ole Christianu Veibymu se však znovu povedlo ukrojit z jeho náskoku. Nor ztrácel dvě RZ před koncem pouhých devět desetin. Čtvrtá pozice patřila Janu Dohnalovi, pátá Janu Černému, šestá Jaromíru Tarabusovi, sedmá Martinu Vlčkovi, osmá Filipu Marešovi, devátá Václavu Kopáčkovi Jr. a desátá Jaroslwu Szejovi.

Ani předposlední „erzeta“ nepřinesla překvapení a opět vyhrál Jan Kopecký. Druhou pozici si rozdělili Ole Christian Veiby a Jan Dohnal, kteří zajeli shodný čas. Před poslední RZ byl v čele s luxusním náskokem Jan Kopecký. Na druhé místo se již posunul jeho týmový kolega Ole Christian Veiby. Václav Pech se tímto propadl na třetí pozici. Jeho ztráta na norského závodníka ovšem činila pouhou půlsekundu a do poslední rychlostní zkoušky tak stále mohl nastupovat s ambicemi na druhé místo. Čtvrtý byl Jan Dohnal, pátý Jan Černý, šestý Jaromír Tarabus, sedmý Martin Vlček, osmý Filip Mareš, devátý Václav Kopáček Jr. a nejlepší desítku uzavíral Jaroslaw Szeja.

Jan Kopecký dokonal stoprocentní dominancí v poslední rychlostní zkoušce, kterou opět vyhrál. Druhý čas si připsal Jan Dohnal a třetí Václav Pech. Vítězem Valašské Rally 2018 se tedy stal Jan Kopecký. Pětinásobný šampion byl v úvodním podniku sezony zcela suverénní a do cíle přijel s náskokem větší než jedna minuta. Na druhé pozici nakonec skončil přeci jen Václav Pech, který se na pozici zajišťující stříbro vrátil po poslední rychlostní zkoušce. Na pódium vystoupil také druhý jezdec Škody Motorsport Ole Christian Veiby. Nor, který ovšem jel mimo body, obsadil třetí pozici. Čtvrtý skončil Jan Dohnal, pátý Jan Černý, šestý Jaromír Tarabus, sedmý Martin Vlček, osmý Filip Mareš, devátý Václav Kopáček Jr. a nejlepší desítku uzavřel Jaroslaw Szeja.

V kategorii 11 se z výhry radoval Denis Novák. Druhou pozici obsadil Jan Hodouš a třetí Miloš Kutílek.

Ve třídě 13 triumfoval Jan Dohnal, který druhému Karlu Trněnému nadělil téměř čtyři a tři čtvrtě minuty.

V kategorii 2 se na prvních třech místech umístila nejlepší trojice celé rally. Zvítězil Jan Kopecký před druhým Václavem Pechem a před třetím Ole Christianem Veibym.

V kategorii 3 si pro vítězství dojel Martin Březík. N druhém místě skončil Jan Šikl a na třetím Lukáš Matěna.

Vítězem kategorie 4 se stal Petr Nešetřil. Na druhé pozici se umístil Martin Rada a třetí skončil Karel Macek.

Kategorie 6 patřila Rakušanu Julianu Wagnerovi. Druhý skončil Lumír Firla a třetí Andrej Barčak mladší.

V kategorii 8 vyhrál Matěj Řehák před druhým Petrem Krajčou a před třetím Michalem Vaňahrou.

Ve třídě 9 dojel jako jediný do cíle soutěže Štěpán Tichý.

kompletní výsledky

Sezona pokračuje 20.-21.4., kdy je v plánu Rally Šumava Klatovy.

 

MMČR v rallycrossu-Slovakiaring

SuperCars

první volný trénink

V prvním volném tréninku kategorie SuperCars zajel nejrychlejší čas Alois Höller. Za rakouským jezdcem se umístili Lukáš Červený, který obsadil druhou pozici a Aleš Fučík, jenž skončil na třetím a zároveň posledním místě.

kompletní výsledky prvního volného tréninku

druhý volný trénink

Také ve druhém volném tréninku zvítězil Alois Höller. Na druhém místě skončil znovu Lukáš Červený. Aleš Fučík nezajel ve druhém volném tréninku žádný měřený čas.

kompletní výsledky druhého volného tréninku

první jízda

Alois Höller se udržel na čele také po první jízdě, kterou vyhrál. Nutno však dodat, že Rakušanova cesta za vítězstvím nebyla příliš složitá. Lukáš Červený totiž úvodní jízdu nedokončil a Aleš Fučík do ní ani neodstartoval.

kompletní výsledky první jízdy

druhá jízda

Alois Höller byl jediným z trojice závodníků, který nastoupil do druhé jízdy a tak v ní bez problémů zvítězil.

kompletní výsledky druhé jízdy

třetí jízda

I třetí jízda vynesla prvenství Aloisi Höllerovi. Kromě Höllera tentokrát protnul cílovou pásku také Lukáš Červený, který tak obsadil druhou pozici. Aleš Fučík se znovu nepostavil ani na start.

kompletní výsledky třetí jízdy

čtvrtá jízda

Ani v poslední jízdě předcházející finálovým bojům nenašel Alois Höller přemožitele a zvítězil. Žádný z jrho soupeřů totiž opět neprojel cílem. Pro Lukáše Červeného skončila čtvrtá jízda ve druhékm kole a Aleše Fučíka jsme znovu na startu vůbec neviděli.

kompletní výsledky čtvrté jízdy

Vítězem rozjížděk se stal suverénně Alois Höller, který nasbíral 200 bodů. Druhou příčku obsadil se 127 body Lukáš Červený a na posledním třetím místě skončil Aleš Fučík, který ani do jedné z jízd nevyrazil a žádný bod si nepřipsal.

kompletní výsledky rozjížděk

finále

Alois Höller potvrdil svou nadvládu také ve finále, ve kterém zvítězil. Znovu se totiž nenašel nikdo kdo by mu konkuroval. Jak Lukáš Červený, tak Aleš Fučík se totiž finálových bojů vůbec nezúčastnili.

kompletní výsledky finále

Nejvíce bodů si ze Slovakiaringu odváží Alois Höller, který vyhrál vše, co se dalo a nasbíral 24 bodů. Na druhé pozici končí v úvodním podniku sezony Lukáš Červený, který si do šampionátu připisuje 20 bodů a třetí končí Aleš Fučík, který se ovšem zúčastnil pouze prvního volného tréninku a žádné body si tak nepřipsal.

kompletní konečné výsledky

Super1600

první volný trénink

V prvním volném tréninku byl nejryclejší maďarský závodník Csucsu. Druhou pozici obsadil Jan Ratajský a třetí Tomáš Krejčík.

kompletní výsledky prvního volného tréninku

druhý volný trénink

Csucsuovi patřil také druhý volný trénink. Na druhém místě znovu skončil Jan Ratajský a třetí pozici obsadil Rakušan Raphael Dirnberger.

kompletní výsledky druhého volného tréninku

první jízda

Také rozjížďky zahájil vítězstvím Csucsu. Na druhém místě přijel do cíle Jan Ratajský a třetí skončil Raphael Dirnberger.

kompletní výsledky první jízdy

druhá jízda

Jediným, komu se podařilo dokončit druhou jízdu, byl Ralph Dirnberger a dojel si tak pro vítězství. Jan Ratajský odstoupil z jízdy v jejím třetím kole a Csucsu spolu s Tomášem Krejčíkem se jízdy ani nezúčastnili.

kompletní výsledky druhé jízdy

třetí jízda

Ve třetí jízdě slavil Jan Ratajský. Ratajský byl stejně jako Dirnberger ve druhé jízdě jediným, kdo ji dokončil. Rakušan, který zvítězil ve druhé jízdě, tentokrát odstoupil ve třetím kole. Do jízdy znovu vůbec neodstartovali Csucsu a Tomáš Krejčík, který se na trati objevil naposledy v prvním volném tréninku.

kompletní výsledky třetí jízdy

čtvrtá jízda

Jan Ratajský navázal v závěrečné rozjížďce na vítězství ze třetí jízdy. Druhou pozici obsadil Raphael Dirnberger. Do jízdy znovu neodstartovali Csucsu a Tomáš Krejčík.

kompletní výsledky čtvrté jízdy

Nejvíce bodů získal v rozjížďkách Jan Ratajský(184 bodů). Na druhé příčce se umístil Raphael Dirnberger(176 bodů). Třetí pozici obsadil Csucsu s 50 body. Tomáš Krejčík si nepřipsal žádný bod a skončil na čtvrtém místě.

kompletní výsledky rozjížděk

finále

Ve finálové jízdě dojel do cíle jako první Jan Ratajský. Na druhém a zároveň posledním místě dokončil jízdu Raphael Dirnberger.

kompletní výsledky finále

Vítězem prvního podniku se tedy s 24 body stal Jan Ratajský. Druhou příčku obsadil s 20 body Raphael Dirnberger. Csucsu a Tomáš Krejčík si žádné body nepřipsali.

kompletní konečné výsledky

STC+2000

první volný trénink

V prvním volném tréninku zajel nejrychlejší čas loňský šampion Miroslav Pospíchal. Druhou pozici obsadil další Slovák Pavol Zachar a na třetím místě skončil Karl Schadenhofer.

kompletní výsledky prvního volného tréninku

druhý volný trénink

Miroslav Pospíchal byl nejrychlejší také ve druhém volném tréninku. Druhý skončil Karl Schadenhofer a na třetí pozici se umístil Jiří Galuška.

kompletní výsledky druhého volného tréninku

první jízda

První jízda patřila Karlu Schadenhoferovi. Na druhé pozici skončil Miroslav Pospíchal a třetí příčku obsadil Jozef Magdolen.

kompletní výsledky první jízdy

druhá jízda

Ve druhé jízdě triumfoval Miroslav Pospíchal. Na druhé pozici projel cílem Jozef Magdolen a jako třetí dokončil jízdu Pavol Zachar. Vítěz úvodní jízdy Karl Schadenhofer tentokrát obsadil čtvrtou pozici.

kompletní výsledky druhé jízdy

třetí jízda

Ve třetí jízdě vyhrál Karl Schadenhofer. Druhou pozici obsadil Pavol Zachar a na třetím místě skončil Jozef Magdolen. Miroslav Pospíchal, který ve druhé jízdě zvítězil, tentokrát dojel čtvrtý.

kompletní výsledky třetí jízdy

čtvrtá jízda

Karl Schadenhofer zvítězil také v závěrečné rozjížďce. Jako druhý projel cílem Jozef Magdolen a na třetím místě skončil Pavol Zachar. Obhájce titulu Miroslav Pospíchal do čtvrté jízdy neodstartoval.

kompletní výsledky čtvrté jízdy

V rozjížďkách se na první pozici umístil Karl Schadenhofer, který zvítězil ve třech ze čtyř jízd a nasbíral 190 bodů. Druhou pozici obsadil se 174 body Jozef Magdolen a třetí se 169 body Pavol Zachar. Miroslav Pospíchal obsadil až pátou příčku.

kompletní výsledky rozjížděk

finále

Karl Schadenhofer si dojel pro triumf také ve finálové jízdě. Jako druhý finálovou jízdu dokončil Pavol Zachar a třetí skončil Jiří Galuška. Diskvalifikací skončilo finále pro Jozefa Magdolena. Černá vlajka byla nad slovenským závodníkem vyvěšena z důvodu nesportovního chování. Do finálové jízdy vůbec nenastoupil loňský šampion Miroslav Pospíchal.

kompletní výsledky finále

Celkovým vítězem se stal Karl Schadenhofer, jenž si připsal maximální počet bodů, tedy 24. Na druhé pozici skončil Pavol Zachar, který nasbíral 19 bodů a na třetí Jiří Galuška se 17 body. Miroslav Pospíchal získal 15 bodů a byl klasifikován jako čtvrtý.

kompletní konečné výsledky

STC-2000

první volný trénink

První volný trénink třídy STC-2000 patřil Heinzi-Josefu Glinzovi. Druhou pozici obsadil Stanislav Korytár a na třetím místě skončil Jakub Michal. Obhájce titulu Roman Častoral zajel na úvod pátý nejrychlejší čas.

kompletní výsledky prvního volného tréninku

druhý volný trénink

Ve druhém volném tréninku se na čele objevil Jakub Michal. Druhý nejrychlejší čas zajel Roman Častoral a na třetí pozici se umístil Daniel Gruber. Vítěz prvního volného tréninku Hans-Josef Glinz obsadil čtvrtou pozici.

kompletní výsledky druhého volného tréninku

první jízda

První jízda přinesla vítězství Romanu Častoralovi. Za obhájcem titulu dojeli do cíle vítěz druhého volného tréninku Jakub Michal, který obsadil druhou pozici, a Tomáš Michal. Ten skončil na třetí pozici. Zbytek startovního pole STC-2000 cíl první jízdy nespatřil. Stanislav Korytár a Daniel Gruber jízdu nedokončili, Martin Šindelek a Heinz-Josef Glinz se na její start vůbec nepostavili.

kompletní výsledky první jízdy

druhá jízda

Také ve druhé jízdě vyhrál Roman Častoral. Na druhé pozici skončil Jakub Michal a třetí pozici obsadil Tomáš Michal. Podoba první trojice byla tedy stejná jako v případě první jízdy.

kompletní výsledky druhé jízdy

třetí jízda

Vítězné tažení Romana Častorala pokračovalo také ve třetí jízdě. Se ztrátou téměř dvou vteřin dokončil jízdu na druhé pozici Tomáš Michal. Třetí příčka patřila Jakubu Michalovi.

kompletní výsledky třetí jízdy

čtvrtá jízda

Ani ve čtvrté jízdě nedokázal nikdo porazit Romana Častorala. Na druhé příčce se znovu umístil Tomáš Michal, který na obhájce titulu ztratil tentokrát pouhých sedm desetin sekundy. Třetím a zároveň posledním klasifikovaným jezdcem v cíli závěrečné rozjížďky byl Stanislav Korytár.

kompletní výsledky čtvrté jízdy

Suverénním vítězem rozjížděk se stal s 200 body Roman Častoral. Druhé místo obsadil Tomáš Michal(174 bodů) a třetí Stanislav Korytár(158 bodů).

kompletní výsledky rozjížděk

finále

Roman Častoral potvrdil svou dobrou formu i ve finále a dojel si pro první letošní vítězství. Druhou pozici obsadil Stanislav Korytár a na třetí příčce skončil Tomáš Michal. „Bramborová“ medaile zbyla v cíli na Jakuba Michala.

kompletní výsledky finále

V konečném pořadí skončil na prvním místě Roman Častoral, který z úvodního podniku sezony vytěžil maximální počet 24 bodů. Druhou pozici obsadil Stanislav Korytár(19 bodů) a třetí Tomáš Michal, který nasbíral stejný počet bodů jako slovenský jezdec.

kompletní konečné výsledky

 Druhý podnik letošní sezony MMČR v rallycrossu je na programu 23.-24.6. v Sedlčanech.

Sdílejte na:
Zavřít