ONLINE: Závěr závodu 24 hodin Daytona

ONLINE: Závěr závodu 24 hodin Daytona

Sledujte spolu s námi v online reportáži závěr závodu 24 hodin Daytona.

19:00 V kategorii GTLM stále vedou Fordy.

19:05 Felix Rosenqvist v tuto chvíli jede na celkovém patnáctém místě, ve své kategorii je ale jedenáctý. „Hned za ním“ jede Fernando Alonso, který je celkově devatenáctý.

19:10 Ve voze #86 nyní uvidíme Álvara Parenteho. 19:14 Joey Hand se vrátil zpátky na trať.

19:18 Vozy týmu Penske v tuto chvíli nebojují a nějakou dobu zřejmě ještě nebudou bojovat o žádné pozice. Hélio Castroneves ztrácí na osmého Pata O’Warda pět kol. Desátý Juan Pablo Montoya má náskok na Lance Strolla, který je celkově patnáctý, 12 kol. Nejbližším soupeřem pro Montoyu v celkovém pořadí je leader kategorie GTLM Ryan Briscoe, na kterého má náskok 7 kol.

19:27 K trati se blíží dešťová mračna. Je ale možná, že začne pršet až po závodě.

19:45 Už v tuto chvíli je jasné, že se překoná rekord v počtu odjetých kol, který do letoška činil 762 a byl vytvořen v roce 1992. V tuto chvíli to vypadá, že piloti bez problémů překonají hranici 800 kol.

20:00 Do konce závodu zbývá 40 minut.

20:12 Pokud se nestane nic dramatického, tak závod vyhraje posádka: Filipe Albuquerque, João Barbosa a Christian Fittipaldi.

20:15 V kategorii GTLM to vypadá na double pro Ford.

20:16 V kategorii GTD ještě není rozhodnuto! O vítězství se popere Mirko Bortolotti s Jeroenem Bleekemolenem.

20:22  Kelvin van der Linde má defekt pneumatiky.

20:24 Současní piloti F1 Fernando Alonso a Lance Stroll již nevyjedou na trať.

20:27 Třináct minut před koncem závodu najel Filipe Albuquerque do 800. kola.

20:31 Vypadá to, že je o vítězích v jednotlivých kategoriích zřejmě rozhodnuto.

20:33 V kategorii GTD by ještě mohlo dojít k zajímavému souboji o třetí místo mezi Andreou Caldarelli a Jeroenem Bleekemolenem.

20:37 Lando Norris má problémy s brzdami. Závod by měl ale dokončit.

20:39 Poslední minuta závodu právě začala.

20:40 Poslední kolo!

20:42 Závod 24 hodin Daytona je u konce. Vítěznou posádkou tvoří Filipe Albuquerque, João Barbosa a Christian Fittipaldi z týmu Mustang Sampling Racing a s vozem Cadillac #5 . Na druhém místě skončila posádka v sesterském voze, kterou tvořili Mike Conway, Eric Curran, Stuart Middleton a Felipe Nasr. Na stupních vítězů tuto sedmici závodníků doplní posádka Jon Bennet, Colin Braun, Romain Dumas a Loïc Duval s vozem Oreca Gibson #54 z týmu CORE Autosport.

20:51 V kategorii GTLM vyhrál Ford #67 se Scottem Dixonem, Richardem Westbrookem a Ryanem Briscoe.Sébastienem Bourdaisem, Joeym Handem a Dirkem Müllerem. Druhé místo obsadil druhý Ford, tentokrát s číslem 66, kterou tvořila posádka ve složení Sébastien Bourdais, Joey Hand, Dirk Müller. Na třetím místě skončila Corvetta #3 ve složení Antonio García, Jan Magnussen a Mike Rockenfeller.

20:56 V kategorii GTD zvítězila posádka Mirko Bortolotti, Rik Breukers, Rolf Ineichen a Franck Perera z týmu GRT Grasser s vozem Lamborghini Huracán #11. Na druhém místě skončila vůz Acura #86, se kterým jezdili A. J. Allmendinger, Trent Hindman, Katherine Legge a Álvaro Parente. Třetí místo bere tým Paul Miller Racing opět s vozem Lamborghini Huracán. Bronzovou posádku tvořili Andrea Caldarelli, Bryre Miller, Bryan Sellers a Madison Snow.

Sdílejte na:
Zavřít