VC Maďarska: Třetímu tréninku dominovalo Ferrari

VC Maďarska: Třetímu tréninku dominovalo Ferrari

Poslední trénink před kvalifikací na Velkou cenu Maďarska ovládlo Ferrari.

Sebastian Vettel zajel nový rekord tratě s hodnotou 1:17.017 a absolutně dominoval celému tréninku. Kimi Räikkönen ve druhém Ferrari obsadil druhé místo ale s téměř půl sekundou ztráty. Mercedes se trápil dále, především Lewis Hamilton má potíže v první zatáčce, ale i Bottas má velké problémy zajet čisté kolo. Přesto Bottas dokázal zajet třetí nejrychlejší kolo se ztrátou devíti desetin, Hamilton se zmohl pouze na páté nejrychlejší.

Daniel Ricciardo, nejrychlejší muž prvního a druhého tréninku, odjel pouze pár kol, než se mu pokazila elektronika ve voze a musel zastavit na trati. V tabulce skončil na osmém místě, zatímco jeho kolega Verstappen měl o něco lepší trénink a zajel čtvrtý nejrychlejší čas se ztrátou téměř 1,2 sekundy na Vettela.

McLaren měl slušný trénink. Stoffel Vandoorne byl nejrychlejším pilotem ze zbytku, obsadil šesté místo před Nicem Hülkenbergem v Renaultu, který opět předvedl další solidní výkon. Fernando Alonso obsadil deváté místo v druhém McLarenu. První desítku uzavřel Jolyon Palmer v druhém Renaultu.

Na svůj vůz si opět celý trénink oprávněně stěžoval Romain Grosjean, který bojoval zvláště se zádí vozu, která vypadá velmi nestabilně, a nikdo netuší proč.

Větší problémy měl ale Felipe Massa, kterému si během tréninku udělalo nevolno a zvládl jenom 12 kol, než opustil garáž. Spekuluje se o tom, že Williams nasadí svého rezervního pilota, kterým je Paul di Resta, který ovšem zatím nemá moc zkušeností s letošními vozy. Uvidíme, kdo se ve voze objeví v kvalifikaci.

Sdílejte na:
Zavřít