Jak se v příštím roce změní vozy Formule 1? Nové pneumatiky je zrychlí až o 4 sekundy

Jak se v příštím roce změní vozy Formule 1? Nové pneumatiky je zrychlí až o 4 sekundy

Analytik Giorgio Piola připravil zajímavou animaci, která ukazuje, jak moc se vozy Formule 1 v příštím roce změní. Pirelli navíc uvedlo, že díky novým pneumatikám se zrychlí až o čtyři sekundy.

Technický analytik Motorsport.com připravil následující video, která ukazuje, jak moc se změní vozy Formule 1 pro příští rok. Kromě rozměrů vozů se změní také velikost pneumatik. Rozšířeny budou přední, ale především zadní sady gum. „Změna pneumatik bude hodně výrazná,“ říká Marco Tronchetti Provera, šéf Pirelli. „Je to velmi atraktivní nejen z technologického hlediska. Chceme nabídnout co možná nejlepší výkon.“

„Potřebujeme k tomu ale hodně testování. Pokud vyvíjíme pneumatiky pro běžný silniční vůz, spolupracujeme s řidiči dva až tři roky. Formule 1 žádá maximální výkon a bez testů by to byla šílenost,“ uvedl dále zástupce společnosti, která si před pár týdny dupla a od vedení šampionátu dostala 25 testovacích dní.

Provera je velmi potěšen prvními čísly, které s pneumatikami jeho společnost získala. „Mohli bychom se zlepšit až o čtyři sekundy na kolo. I to jasně ukazuje, jak moc jsou pneumatiky důležité. Vždyť je to jediný kontakt závodního vozu s asfaltem,“ dodal zástupce Pirelli, společnosti, která bude pneumatiky dodávat všem týmům i v příštím roce.

VIDEO: Jak se změní vozy Formule 1 v roce 2017?

FOTOGALERIE: Pirelli ukázalo návrh vozů pro rok 2017

Sdílejte na:
Zavřít