Opustí Pirelli Formuli 1? Společnost dala vedení šampionátu kruté ultimátum

Opustí Pirelli Formuli 1? Společnost dala vedení šampionátu kruté ultimátum

Pokud vedení Formule 1 nerozhodne během dnešního dne o změnách v pravidlech ohledně testování, Pirelli šampionát bezpodmínečně opustí. Kompetentním tak zbývá jen pár hodin.

Italská společnost Pirelli se obává, že se na změny v regulích pro následující ročník nestihne připravit. Změny pravidel kolem programu testů pneumatik trvají příliš dlouho. Paul Hembery, šéf motorsportu Pirelli, se dnes nechal slyšet, že pokud se do konce dnešního dne nedočká definitivního rozhodnutí ze strany vedení šampionátu, společnost Formuli 1 opouští.

Součástí změn v pravidlech jsou i širší zadní pneumatiky, které budou vystaveny mnohem většímu aerodynamickému tlaku. Jenže pravidla testování nových gum omezují na minimum, což se Pirelli samozřejmě nelíbí. Italská společnost žádá minimálně 25 dnů testovacích jízd. Týmy navíc nejsou proti a nabízí své jezdce i formule k samotnému testování, které by se konalo už v červenci.

„Nebudu-li mít v emailové schránce na konci tohoto dne zprávu o schválení testů nebo nějakou jinou pozitivní zprávu, bude hotovo. Poté mi budou volat novináři, ale z úplně jiných důvodů,“ neskrýval své rozčarování Hembery. „Pak si s tím bude muset poradit někdo jiný. Je tolik jiných věcí, které v životě můžeme dělat.“

Pirelli sice vyhrál tendr o dodavatele pneumatik pro další tři roky, stále ale s vedením Formule 1 nemá tato společnost podepsanou smlouvu. Snadno by se tedy mohlo stát, že v příštím roce budeme mít jiného dodavatele pneumatik.

Sdílejte na:
Zavřít