Nekompromisní komisaři: Massa byl z domácího závodu DISKVALIFIKOVÁN!

Nekompromisní komisaři: Massa byl z domácího závodu DISKVALIFIKOVÁN!

Felipe Massa odjede z domácího závodu bez jediného mistrovského bodu. Za osmé místo je sice měl dostat, později byl ale diskvalifikován za nesrovnalosti kolem pneumatik.

Brazilský pilot dokončil závod na okruhu Interlagos osmý, krátce po skončení ale bylo jasné, že bude muset na kobereček sportovních komisařů. Ti si jej předvolali kvůli nesrovnalostem s pneumatikami na jeho voze.

Tlak v pravé zadní pneumatice překročil maximální limit. K tomu všemu ještě guma překročila maximální možnou teplotu o 27 stupňů Celsia! Komisaři byli nekompromisní a Massu z domácí velké ceny diskvalifikovali. Pneumatiky mohou dosahovat maximální teploty 110 stupňů, u Massy jich ale bylo naměřeno 137.

To znamená, že Romain Grosjean se posouvá na osmou pozici. Max Verstappen získá dva body za deváté místo a do bodované desítky vklouzne také Pator Maldonado.

Felipe Massa byl naposledy diskvalifikovaný ve Velké ceně Kanady roku 2007, kdy nerespektoval červené světlo v boxové uličce a vjel na závodní dráhu. Tenkrát si od sportovních komisařů vysloužil stejný trest.

Stáj Williams ale krátce po oznámení trestu uvedla, že jejich měřiče ukazovali povolené hodnoty a tým tak o porušení pravidel neměl ani tušení. Massa tím navíc žádnou viditelnou výhodu nezískal. Na základě těchto faktů se stáj proti rozhodnutí sportovních komisařů odvolala.

Sdílejte na:
Zavřít