Pirelli v Rusku doufá ve dvě až tři zastávky

Pirelli v Rusku doufá ve dvě až tři zastávky

Pirelli věří, že jejich rozhodnutí změnit kombinaci pneumatik pro letošní Velkou cenu Ruska v Sochi povede k více pitstopům.

Italský výrobce pneumatik vloni zvolil kombinaci středně-tvrdých a měkkých pneumatik pro historicky první závod v Rusku kvůli obavám z vysoké degradace na zbrusu nové, nepoužívané trati.

Nicméně tyto obavy se ukázaly jako liché, neboť většina pilotů závod dokončila s jednou zastávkou. Krom toho Nico Rosberg byl schopný na jedné středně-tvrdé sadě odjet 52 kol, poté, co z donucení musel zajet do boxů už na konci prvního kola.

Jako výsledek se Pirelli rozhodlo letos nasadit to nejměkčí z jejich výběru – měkkou a super-měkkou směs. Ředitel závodního oddělení Pirelli, Paul Hembery, doufá, že tato volba přinese větší počet zastávek v boxech – ideálně až tři.

(foto: SkySportsF1.com)

„Když se do Sochi jelo poprvé, byla zde řada otazníků. – což je nevyhnutelné na jakémkoli novém okruhu – ale od té doby jsme byli schopni nasbírat mnoho dat o trati, což znamená, že pro letošní rok máme mnohem více informací,“ řekl.

„Ve výsledku jsme udělali krok směrem k měkčím pneumatikám, který nám snad pomůže dostat se zpátky ke dvěma až třem zastávkám, což je naším cílem pro každý závod.“

„Nicméně my i všechny týmy se o tomto okruhu učí více a více pokaždé, i přes pokrok simulační techniky. Trať má širokou škálu zatáček, takže je to dobrý celkový test pro pneumatiky a piloti budou letos moci těžit z větší rychlosti díky super-měkkým pneumatikám.“

Sdílejte na:
Zavřít