Startovní pořadí po penalizacích

Startovní pořadí po penalizacích

Jak týmům postupně ubývají motory, tím více penalizací přichází. Když se všechny penalizace v podobě odsunu míst pro tento závod sečtou, dostaneme rekordní číslo 168 míst.

Marcus Ericsson po kvalifikaci obdržel penalizaci +3 místa za blokování Nica Hülkenberga, bude startovat z 12. místa.

Jenson Button dostane penalizaci +5 míst za výměnu části motoru a odstartuje díky penalizacím ostatních patnáctý.

Jeho týmový kolega Fernando Alonso bude startovat za ním po penalizacích v hodnotě +10 míst, taktéž za výměnu části pohonné jednotky.

Carlos Sainz Jr. obdržel penalizaci ve výši +35 míst za výměnu několika částí pohonných jednotek, odstartuje ze sedmnáctého místa.

Kvyat se svým Red Bullem dostal taktéž +35 míst za stejné prohřešky proti pravidlům a odstartuje jako osmnáctý.

Nejvíce penalizací dokázal sehnat Daniel Ricciardo. +50 míst za výměnu několika komponent motoru (některé z nich musel měnit i víckrát) ho odsunulo na devatenácté místo.

Z posledního místa odstartuje Max Verstappen, který v kvalifikaci nestihl zajet měřený čas a byl tak do závodu vpuštěn dodatečně. K tomu měl ještě na účtu +30 míst (hádejte za co) a aby toho pro mladíka nebylo málo, tak do tří kol po startu závodu musí absolvovat penalizaci průjezd boxy za jeho představení v první části kvalifikace, kdy vyjel na poslední chvíli z garáže, ale po dvou zatáčkách mu uletěl celý kryt motoru kvůli nedostatečnému připevnění.

Sdílejte na:
Zavřít