Hamilton získává čtvrté pole-position v řadě!

Hamilton získává čtvrté pole-position v řadě!

V napínavé kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu 2015 nakonec opět byl nejrychlejší Lewis Hamilton.

Už v první části kvalifikace všechny vozy musely přezout na měkkou směs, k čemuž je donutily pomalejší týmy. Jenson Button vyjel na trať a po pár kolech se mu rozbil vůz a nezajel ani jedno měřené kolo. Oba Manory se vešly do 107% nejrychlejšího času z Q1. Fernando Alonso v druhém McLarenu se konečně dokázal dostat do Q2. Špatnou kvalifikaci měl Kvyat, kterému se kolo vůbec nepovedlo a také vypadl v Q1. Kvůli problémům s vozem v odstupové zóně zůstal i Pastor Maldonado.

V druhé části kvalifikace se o postup bojovaly mezi vozy Toro Rosso, Force Indie a Sauber. Max Verstappen, Fernando Alonso, oba Saubery a Sergio Perez měli smůlu a vypadli.

V poslední části kvalifikaci si nejdříve většina pilotů vyzkoušela odjet jeden pokus na použitých pneu. Poté se přezulo na nové směsi a létalo se v posledních dvou minutách. Souboje jezdců Ferrari Vettela a Räikkönena byly po celý víkend velmi vyrovnané, avšak v rozhodující moment byl rychlejší Vettel. Hamilton však byl opět neporazitelný. Nakonec se ještě mezi Vettela a Räikkönena nacpal Rosberg, který se na Hamiltona prostě nemůže dotáhnout a dokonce už ztrácí i na Vettela.;

Tabulku připravujeme…

Sdílejte na:
Zavřít