Bezpečnostní opatření, které není bezpečné? Fanoušci nechápou úpravy slavného Spa

Bezpečnostní opatření, které není bezpečné? Fanoušci nechápou úpravy slavného Spa

Není to ani rok od hrozivě vypadající nehody Konstantina Tereschenka z belgického okruhu Spa, kde jej vyvýšený obrubník katapultoval do vzduchu. Organizátoři se ale nepoučili a naopak obrubníky kolem závodní dráhy přidávají.

Vysoké obrubníky byly posledních letech důvodem několika vážných kolizí napříč všemi závodními sériemi. Tou nejčerstvější je již zmíněná nehoda Tereschenka z roku 2014, kdy při závodech GP3 se svým nekontrolovatelným vozem najel na vyvýšený obrubník a byl katapultován do vzduchu. Jen zázrakem nepřišel k úrazu.

Kdo čekal, že pořadatelé závodů na belgickém okruhu Spa budou po těchto zkušenostech vyvýšené obrubníky z okolí závodní dráhy odebírat, ten se pletl. Naopak. Několik dalších jich totiž na tom samém okruhu nedávno přibylo a doplatila na to i slavná zatáčka Eau Rouge.

Nad tímto novým bezpečnostním prvkem, který ale podle všeho není tak úplně bezpečný, kroutí hlavou fanoušci na sociálních sítích i samotní novináři. Podle nich je jen otázkou času, kdy tato nebezpečná novinka způsobí další nepěknou havárii.

Eau Rouge of Spa-Francorchamps will never be the same. Go hard or go home we guess? pic.twitter.com/IpbVaF2siV

— Race Tech magazine (@RaceTechmag) March 16, 2015

Pro připomenutí přidáváme video z hrozivé nehody Konstantina Tereschenka v GP3 z minulého roku.

Sdílejte na:
Zavřít