Ecclestone vyloučil přenosy z F1 na internetu

Ecclestone vyloučil přenosy z F1 na internetu

Výkonný šéf formule 1 Bernie Ecclestone vyloučil možnost, že by se v blízké době mohly na internetu objevit oficiální streamy z formule 1. Zároveň ovšem připustil, že se královna motorsportu musí přizpůsobit době, kdy i její fanoušci tráví na internetu více a více času.

Magazín Forbes ve své posledním čísle přinesl informaci, že by se formule 1 měla velmi brzy dočkat silnějšího oddělení pro digitální média. Forbes fanouškům sliboval lepší webové stránky, ale také účty na Facebooku a na Twitteru. Novináři zaměření na formuli 1 však tyto informace začali okamžitě zpochybňovat tvrzením, že by Ecclestone nikdy nepřistoupil na žádné posílení internetu, který by mohl ohrozit jeho příjmy od televizí.

Ecclestone nyní tyto domněnky potvrdil striktním odmítnutím sdílení záznamů tréninků, kvalifikací a závodů na YouTube. Na oficiálním kanále formule 1 se prý budou objevovat pouze rozhovory s jezdci a další materiál ze zákulisí formule 1. To však neznamená, že by informace Forbesu byly chybné. K posílení internetu skutečně dojde, pouze nemá smysl být přehnaně optimistický.

„Když novináři dělají s někým rozhovory, tak bychom je měli nahrávat a sdílet na YouTube, protože to je něco, co nikoho nebolí a zároveň je to dobré a zajímavé,“ říká Ecclestone s odkazem na dobře fungující business týkající se prodeje televizních práv.

„Všechny změny musí být o tom, že chceme podpořit sledovanost v televizi. Naším záměrem není přesunout diváky od televize k internetu. Chceme jen udělat sledování formule 1 více atraktivní a vzrušující, pak znovu stoupne sledovanost televizních přenosů a lidé se vrátí také na tribuny,“ potvrzuje Ecclestone, který plánuje sledovat nové technologie po celý rok a až na konci sezóny zhodnotí jejich přínos pro sledovanost.

Sdílejte na:
Zavřít