Button může být odstaven, McLaren chce velké jméno

Button může být odstaven, McLaren chce velké jméno

Objevili se spekulace, že by McLaren nemusel mít zájem prodloužit smlouvu 34 letému jezdci a namísto toho by rád přivedl některého slavnějšího jezdce. Jde o překvapivou zprávu, protože šéf týmu Eric Boullier už dříve oznámil, že prodloužení smlouvy je pravděpodobné.

Nejzkušenějšímu jezdci ve startovním poli vyprší letos na konci sezóny smlouva, ale on sám tvrdí, že se o svoji budoucnost ve formuli 1 nebojí. Pokud by však přesto odešel, zmizel by ze světa F1 po dlouhých patnácti letech s 15 výhrami a jedním titulem na kontě.

Spekulace o možném konci kariéry mistra světa z roku 2009 spustila britská média, která tvrdí, že VC Británie, která se uskuteční už za necelé dva týdny, by mohla být jeho posledním závodem v domácím prostředí. Vzhledem k výsledkům by to nebylo velké překvapení. Button stejně jako celý McLaren trpí velkou nevyrovnaností výkonů. Má sice na kontě třetí místo z Austrálie, čtvrté z Kanady a pak dvě šestá místa, ale ve zbývajících závodech ani nebodoval a v šampionátu je osmý.

McLaren pro příští sezónu chystá revoluci a se změnou dodavatele motorů (nově Honda) očekává návrat na absolutní vrchol, který tým opustil po sezóně 2012, ve které skončil naposledy mezi prvními třemi. Poslední pohár konstruktérů však tým získal už v roce 1998 ještě v éře Miki Häkkinena. Bylo by pochopitelné, kdyby tým nechtěl vstupovat do své nové éry s již dosluhujícím jezdcem a vsadil raději na někoho mladšího. Na druhou stranu by však vedle sebe mladý Kevin Magnussen zkušenějšího jezdce určitě potřeboval.

Sám Ron Dennis připustil, že se v Rakousku bavil se několika jezdci z jiných týmů, ale dozvěděl se jen to, že „trojice nejlepších jezdců“ Alonso, Vettel a Hamilton má na příští rok smlouvu se svými týmy a nemají zájem je opustit. Zdůraznil však, že jeho prioritou nyní není sestavení jezdecké dvojice pro příští rok. 

Britská média se i přesto, že už jsou ta největší jména pro rok 2015 rozebrána, domnívají, že Button má jen šanci mezi 10-20%, že si svou sedačku udrží. Button se však ani po vydání těchto článků necítí ohrožený: „Nevím proč by se mnou neměli podepsat smlouvu. Probíhá to tak jako u všech velkých týmů. Čeká se vždy do poslední chvíle, aby se podepsala nová smlouva. Věřím, že kdybych na to zatlačil, tak bychom si sedli ke stolu a domluvili se na nové smlouvě, ale neudělám to, protože vím, že až to přijde tak to přijde.“

Sdílejte na:
Zavřít