Hamilton: V Kanadě budeme neporazitelní

Hamilton: V Kanadě budeme neporazitelní

V Monaku se sice zdálo, že náskok Mercedesu se ztenčuje, ale na „normální“ trati v Montrealu se prý vše vrátí do starých kolejí. Myslí si to alespoň vítěz čtyř letošních VC Lewis Hamilton.

„Nemyslím si, že v Kanadě to bude nějak vyrovnané. Renault a Ferrari by museli od VC Španělska udělat velký pokrok, aby s námi mohli držet krok na rovinkách. Myslím, že i přes jejich nepopiratelnou snahu budou v Montrealu týmy s motory obou výrobců absolutně ztraceni,“ tvrdí sebevědomě Hamilton.

S mistrem světa z roku 2008 souhlasí i úřadující šampion Sebastian Vettel. „Od roku 1988 nebyl nikdo takhle dominantní. Takovou pozici měli naposledy Prost a Senna. Ten náskok je propastný, tomu jsme se během naší čtyřleté dominance ani nepřiblížili,“ srovnává Vettel suverenitu Mercedesu a Red Bullu.

„Naše jediná šance je, že Rosberg a Hamilton budou bojovat mezi sebou. To by nám samozřejmě velmi pomohlo, ale jinak nemáme šanci. Lidé očekávají, že si navzájem budou škodit a proto je jejich vztah tak detailně sledovaný. Já si ale nemyslím, že se to stane. Na to jsou oba moc chytří,“ myslí si čtyřnásobný mistr světa.

„Jezdec by nikdy neměl mít konflikt se svým kolegou. Ubližuje to atmosféře v týmu. Na druhou stranu však samozřejmě taky nemusíte a ani nemůžete být nejlepší kamarádi,“ říká Němec, který měl během čtyřleté dominance Red Bullu se svým týmovým kolegou Markem Webberem hned několik větších konfliktů, pomohla mu však pozice jasné jedničky týmu.

Příliš velké šance si před Kanadou nedává ani třetí muž šampionátu Fernando Alonso:„Nemyslím si, že bych je mohl porazit. Udělám vše pro to, abych se mýlil, ale obávám se, že to s naší technikou nepůjde. Nepomůže nám ani jejich rivalita. Podle mě je to celé přehnané. Je to dobré pro média, protože formule letos jinak moc napínavá není, ale to je asi vše.“

Je tedy pravděpodobné, že pokud nebude mít Mercedes technické problémy, nebo jezdci nebudou chybovat, ovládnou stříbrné šípy i letošní sedmou velkou cenu. Je však těžké určit favorita. Rosberg sice vyhrál poslední závod, ale v Montrealu skončil nejlépe pátý. Hamilton na kanadské trati naopak dominoval hned ve své první sezóně ve formuli 1 a na tento úspěch pak navázal ještě výhrami v letech 2010 a 2012. Zajímavé také je, že pokaždé, když Hamilton dokončil závod v severní Americe, bylo to na stupních vítězů (výjimkou je loňská VC USA, kde skončil čtvrtý).

Výsledky z minulosti se však nijak netrápí vedoucí muž mistrovství světa Nico Rosberg: Pro mě Lewis favoritem určitě není. Já jsem tu kvůli vítězství. Nic jiného mě neuspokojí.“

Sdílejte na:
Zavřít