Rosberg: Ve Španělsku můžeme náskok ještě zvětšit

Rosberg: Ve Španělsku můžeme náskok ještě zvětšit

Mercedes zahájil sezónu skvěle a vyhrál všechny čtyři závody, třikrát dokonce dokázal získat double. Podle vedoucího muže mistrovství světa Nica Rosberga však německý tým ještě zdaleka nekončí.

Mercedes zatím naplno využívá výhody, kterou jim přinesly nové motory a ve všech závodech dokázali vyhrát minimálně o dvacet vteřin před zbytkem pole. Podle Nica Rosberga je však možné tento rozestup ještě navýšit:„Chceme do Barcelony přivézt nejvíce vylepšení ze všech. Otevírá se nám zde šance ještě zvýšit náš náskok a to je přirozeně náš cíl.“

Splnění tohoto cíle však pro Mercedes zřejmě nebude vůbec jednoduché. Ostatní týmy totiž v následujících třech týdnech určitě nebudou spát a budou chtít ve Španělsku udělat co největší skok kupředu. Právě závod v Katalánsku patří tradičně k podnikům, kde se síly v poli nejčastěji kompletně přeskupují.

Rosberg se vyjádřil také k uplynulému víkendu během kterého ho postihlo velké množství komplikací:„Skončit druhý po tolika nehodách a omezeních mě dělá šťastným. Znovu jsem posbíral pár důležitých bodů pro šampionát. Je skvělé vracet se do Evropy s vedením v mistrovství světa. V Barceloně budu mít doufám zase normální víkend a vrátím se na první místo.“

Syn mistra světa Kekeho Rosberga letos určitě cítí šanci, že by se mohl vyrovnat svému otci. Ani s nejrychlejším vozem to však nebude mít jednoduché. Svého týmového kolegu totiž letos zatím porazil jen jednou a to ještě i díky tomu, že Hamilton musel v Austrálii odstoupit kvůli technické poruše. Z Číny navíc Hamilton letěl soukromým letadlem spolu s šéfem týmu Niki Laudou. I to by pro Rosberga mohla být psychická rána, která ho srazí dolů v boji o titul.

Sdílejte na:
Zavřít