Báječná hra čísel: Tři týmy jely v Rakousku kulatý závod. Všechny si dojely pro dvojité body

Báječná hra čísel: Tři týmy jely v Rakousku kulatý závod. Všechny si dojely pro dvojité body

Dramatický závod na rakouském Red Bull Ringu nabídl sám o sobě atraktivní podívanou, zajímavosti k nám však proudí i desítky hodin po finiši. Třeba ta o kulatinách tří týmů, které je oslavily pořádnou porcí bodového zisku.

Na číselnou zajímavost upozornila sama Formule 1 prostřednictvím účtu na Twitteru krátce po skončení závodu. Hned tři stáje totiž v Rakousku oslavily jubilejní start. Pro americký Haas to byla padesátá velká cena, Force India zaznamenala dvoustý závod a Sauber si připsal 450. start.

A jezdci všech tří týmů nadělili svým zaměstnavatelům ten nejlepší možný dáreček. Přeci jen jde o stáje, které těžko mohou pomýšlet na boj o nejvyšší příčky, cílem pro ně je spíše maximalizace bodového zisku. A to se povedlo na výbornou. Všech šest vozů se totiž umístilo v nejlepší desítce a veze domů body. Pro Haas, Force Indii i Sauber je to navíc letos první dvojitý bodový zisk.

Psali jsme: Velkou cenu Rakouska ovládl Verstappen, mercedesy nedojely

Konečné pořadí ve Velké ceně Rakouska 2018 vyneslo ze zmiňované trojice týmů největší bodový zisk Haasu. Romain Grosjean se dočkal prvních letošních bodů a skončil čtvrtý, kolega Kevin Magnussen hned za ním. Celkem tedy 22 bodíků. Dvojice z růžových monopostů skončila za nimi, šesté místo Estebana Ocona a sedmé Sergia Péreze přineslo čtrnáct bodů. A desítku nejlepších uzavřel Sauber devátým (Charles Leclerc) a desátým (Marcus Ericsson) místem se ziskem tří bodů.

Several teams reached big milestones in Austria…@HaasF1Team = 50th race@ForceIndiaF1 = 200th race@SauberF1Team = 450th race start

And they all celebrated with their first double-points finishes of the season! #F1 #AustrianGP pic.twitter.com/bi5m1c6g67

— Formula 1 (@F1) 2. července 2018

Sdílejte na:
Zavřít