Spekulace: Je to téměř jisté, Leclerc by měl u Ferrari nahradit Räikkönena

Spekulace: Je to téměř jisté, Leclerc by měl u Ferrari nahradit Räikkönena

Nejnovější informace od webového portálu Motorsport.com tvrdí, že u Ferrari je již rozhodnuto a příští rok bude v druhém rudém voze místo Kimiho Räikkönena sedět mladý Monačan Charles Leclerc.

Kimi Räikkönen v posledních několika letech prodlužuje smlouvu s Ferrari pouze o jeden rok. Dle některých starších zpráv už dávno 39letý Fin podepsal i na příští sezónu. Tato zpráva teď byla vyvrácena poté, co Motorsport.com uvedl informaci, že s italským týmem podepíše Charles Leclerc.

Prezident Ferrari Sergio Marchionne vloni v prosinci oznámil, že „pokud s Kimim nenajdou klíč k úspěšné spolupráci, padne volba na mladšího závodníka.“ Více si přečtěte zde.

39letý Fin přitom dokazoval fakt, že je stále rychlý a během prvních čtyř závodů stál třikrát na stupních vítězů. Nejen, že dojel mezi nejlepšími třemi, ale byl oproti minulým sezónám mnohem blíže svému týmovému kolegovi, Sebastianu Vettelovi.

Tohle tempo zdá se Kimi ztratil, zatímco Fin dojel v Monaku a v Kanadě na 4., respektive 6. místě, Sebastian Vettel v Monaku dojel druhý a v Kanadě oslavil dominantním způsobem vítězství.  

Dle dalších zpráv Ferrari uvažovalo o podepsání smlouvy se současným jezdcem Red Bull Racing, Danielem Ricciardem, vítězem čínské a monacké GP. Ten totiž stále neprodloužil svůj kontrakt s týmem Red Bull a dle posledních informací mu byla nabídnuta velice výhodná smlouva u McLarenu.

Australan by ovšem italský tým nestál zrovna málo a nedá se předpokládat, že by byl tým vzpínajícího se koníka ochotný investovat nemalé peníze jak do Sebastiana Vettela, tak do Daniela Ricciarda.

Ve finále se nejspíš bude rozhodovat pouze mezi mistrem světa z roku 2007, Kimim Räikkönenem, který se k Ferrari vrátil v roce 2014, a mezi mladým Charlesem Leclercem, loňským šampiónem Formule 2 a letošním nováčkem u týmu Alfa Romeo Sauber.

Leclerc okamžitě potvrdil, že patří mezi velice rychlé závodníky a že si místo v královně motorsportu zaslouží. Své první body vybojoval v Ázerbájdžánu, další bodované zisky přišly ve Španělsku a v Kanadě. V poháru jezdců je s 10 body na 14. místě, o hodně výše než týmový kolega Marcus Ericsson s 2 body.

Nejedná se o oficiální prohlášení, ale dle serveru Motorsport.com se jedná tak měř o jistou informaci.

Italský tým je ovšem proslulý tím, že nenajímá mladé, nezkušené jezdce. Podpisem smlouvy s Leclercem by Ferrari vyměnilo jezdce s 277 starty (137 starty u Ferrari) za jezdce, který tento víkend ve Francii vstoupí do svého 8. závodního víkendu.

Kimi Räikkönen dnes dostal otázku, zda nějak postoupil v jednání ohledně nového kontraktu na rok 2019. Fin řekl „že se za poslední týden, dva týdny, ani měsíc nic nezměnilo.“

Leclerc je členem programu juniorů Ferrari. V roce 2016 úspěšně zvítězil v šampionátu GP3 a vloni se stal prvním šampiónem obnovené série FIA Formule 2. Stal by se tak prvním z juniorů, který by se dostal do továrního týmu Ferrari ve Formuli 1.

Monačan dostal otázku, jak se cítí, když se o něm mluví ve spojitosti s Ferrari: „Nutí mě se to usmívat, ale na druhou stranu mi to nepřijde v tuhle chvíli příliš realistické.“

„Až bude čas přemýšlet o příští sezóně, budu o ní přemýšlet. Snad budeme mít příležitost zajistit si sedačku,“ dodal 20letý Monačan.

Sdílejte na:
Zavřít