Podle Vettela může být zítra v Monaku klíčem k vítězství dobrý start

Podle Vettela může být zítra v Monaku klíčem k vítězství dobrý start

Sebastian Vettel po porážce v kvalifikaci už přemýšlí nad zítřejším závodem a velkou šanci k úspěchu vidí hned v samotném startu.

Jezdci Ferrari v kvalifikaci nestačili na Daniela Ricciarda a zajeli jen druhý, respektive čtvrtý nejrychlejší čas. Před Kimiho Räikkönena se vtěsnal na třetí místo ještě Lewis Hamilton s Mercedesem a finský závodník se svým kvalifikačním výsledkem nebyl úplně spokojený.

„Myslím, že je to ok,“ zhodnotil svůj kvalifikační výkon Sebastian Vettel.

„Samozřejmě, že chcete být blíž a nebo ještě lépe vepředu (na pole position). Zítra to bude dlouhý závod a bude zajímavé pozorovat, jak bude ostatním fungovat hyperměkká směs. My budeme mít šanci s pořadím něco udělat hned na startu, protože máme dobrou výchozí pozici,“ dodal německý závodník.

Kimi Räikkönen si postěžoval na problém s provozním oknem pneumatik.

„Dnes jsme měli trochu problémy, aby pneumatiky v úvodu kvalifikace fungovaly správně a dostali jsme je do správného teplotního okna. V průběhu se zdálo, že se zlepšují, ale si tady v Monaku nejste od začátku 100% jistí, tak vám chybí trochu důvěry. Samozřejmě, nemůžeme být s tímto výsledkem naprosto spokojeni, chtěli jsme být výš.“

„Závod je jiný příběh. Obvykle je tu velmi složité předjíždění, ale v minulosti se stalo mnoho věcí. Pokusíme se vyhnout veškerým potížím, činit správná rozhodnutí a dělat správné věci ve správnou chvíli,“ dodal finský jezdec ve službách Ferrari.

Sdílejte na:
Zavřít