Kupte si plně funkční monopost Benetton. V sezoně 1998 byl i na stupních vítězů

Kupte si plně funkční monopost Benetton. V sezoně 1998 byl i na stupních vítězů

S aukcemi formulových vozů se v posledních měsících roztrhl pytel. Nyní je na prodej monopost, jenž pilotovali Giancarlo Fisichella a Alexander Wurz. A můžete i vy, je totiž zcela funkční.

Prodávaným kouskem je monopost Benetton B198/01, tedy vůz, který se šampionátu Formule 1 zúčastnil v roce 1998. Tehdy jej pilotovali Giancarlo Fisichella a Alexander Wurz. Zejména v první polovině ročníku se jim dařilo sbírat mistrovské body.

Rakouský jezdec získal dokonce dvě po sobě jdoucí druhá místa v Monaku a Kanadě. Maximem Itala bylo pět čtvrtých míst. V celkovém žebříčku se oba umístili na osmém, respektive devátém místě. Benetton zakončil sezonu na příčce páté, bod za Jordanem.

DOPORUČUJEME: Ferrari hrozí odchodem z Formule 1

Na nabízeném autě je zajímavé, že se jedná o zcela funkční kousek. V posledních měsících se totiž objevilo spoustu inzerátů s formulovými vozy, ale většině z nich chybí pohonné jednotky, případně další technické komponenty. Tento Benneton však má pohonnou jednotku, kterou je čtyřlitrový desetiválec Judd GV4 s výkonem 740 koňských sil.

Prodejce uvádí, že monopost je ihned připraven k nasazení do některé ze soutěží, kupříkladu šampionátu BOSS GP, který se v září jezdí i v České republice, konkrétně na okruhu v Brně. Letos se podniku účastnily hned dva vozy Benetton.

A cena? Prodejce v případě zájmu prosí o kontakt, konkrétní představu neuvádí. Ale připomeňme, že před časem byl na prodej taktéž Benetton, se kterým závodil i Michael Schumacher. Hodnota takového stroje se odhadovala na 20 až 25 milionů. Monoposty bez motorů stojí podstatně méně, Benetton B200 z roku 2000 se na prodejním serveru objevil před nějakou dobou za 1,8 milionu korun.

Že by inspirace na dárek pod stromečkem?

Nepřemýšlíte náhodou o pořízení monopostu F1? Na prodej je plně funkční Benetton, se kterým závodili Giancarlo Fisichella a Alex Wurz. pic.twitter.com/M1jYU8YdZB

— SvětFormule.cz (@svetformule) 4. listopadu 2017

Sdílejte na:
Zavřít