VC USA: V první řadě Hamilton a Vettel

VC USA: V první řadě Hamilton a Vettel

Zrak lidí se v kvalifikaci upíral na tři oblasti: Hamilton – Vettel, Sainz a Toro Rosso. Hamilton Vettela porazil, Sainz nezklamal a Kvyat nic nepokazil ale ani neoslnil, stejně jako Hartley.

Q1

Jezdci Mercedesu a Ferrari se do Q2 dostali na superměkké směsi, zbytek jezdců jezdil na ultraměkké směsi. Vyšetřováni za blokování budou Stroll, který blokoval Grosjeana a Magnussen, který blokoval Péreze.

Na prvním nepostupovém místě je Marcus Ericsson, porazil Strolla, Hartleyho, svého týmového kolegu i Magnussena. Švédský závodník byl jednoduše rychlý. Hartley bude pro penalizaci startovat z posledního místa, Magnussenovo poslední místo znamená velký faux-pas pro Haas, vzhledem na to, že VC USA je pro tým domácím závodem.

Q2

O Q3 bojovali hlavně jezdci Force Indie, Sainz a Massa. Alonso vytáhl dobré kolo a úplně schoval svého týmového kolegu, který se do Q3 nedostal. Za vzpomínanou čtveřicí skončil v Q2 Massa, Kvyat, který dělal, co mohl, ale stačilo to jen na dvanácté místo. Čtrnáctý Grosjean a patnáctý Hülkenberg. Jezdec Renaultu asi nevyjel z garáže, týmu zřejmě nestálo za to, zúčastnit se Q2.

V důsledku penalizace bude Hülkenberg startovat předposlední a Vandoorne sedmnáctý.

Q3

První jízdy absolutně ovládl Hamilton, týmového kolegu překonal o 4 desetiny sekundy, soupeře z Ferrari o tři čtvrtě sekundy. Prvních jízd se nezúčastnil Carlos Sainz, Pérez byl nejpomalejším z jezdců, kteří vyjeli na trať.

Vettel se Hamiltonovi sice vyrovnal v prvním sektoru, ale na konci kola měl ztrátu čtvrt sekundy. První řada, Hamilton – Vettel. Na třetím místě je Valtteri Bottas, čtvrtý Ricciardo a pátý Räikkönen zajel totožný čas.

Na šestém místě Verstappen, startovat bude z osmnáctého místa v důsledku penalizace. Nejlepší ze zbytku světa je Esteban Ocon, první kvalifikace v Renaultu dopadla pro Carlose Sainze v celku dobře, osmé místo. Devátý Alonso porazil Péreze, který uzavírá nejlepší desítku.

Sdílejte na:
Zavřít