VC Malajsie: Hamilton na pole position, Vettel vypadl v Q1

VC Malajsie: Hamilton na pole position, Vettel vypadl v Q1

Největší adept na pole position, Sebastian Vettel, skončil kvůli poruše už v Q1. Souboj o pole position byl ale i tak těsný, Lewis Hamilton těsně porazil Kimiho Räikkönena.

Q1

Velká rána přišla v Q1 pro Vettela, jeho narychlo vyměněný motor vypověděl službu v instalačním kole a týmu se ho nepodařilo opět nastartovat. První problémy přišly v samotném závěru třetího tréninku, kdy motor ztratil výkon.

Do Q2 již tradičně nepostoupili Wehrlein s Ericssonem, špatný víkend pokračuje pro Haas. V první části vypadli Grosjean i Magnussen, kteří o postup bojovali se Strollem a Palmerem.

Q2

McLaren naplnil očekávání a oba monopoosty se dostaly do Q3. Vypadalo to tak, že Massa postoupí, ale nakonec byl odsunutý Alonsem.

U Jolyona Palmera všechno při starém, nepostupuje z dvanáctého místa a na podstupujícího týmového kolegu ztrácí tři desetiny.

Na třináctém místě Stroll, nejhorší v Q2 byli Sainz a Gasly, Gasly byl ze svého výkonu zklamaný, Sainz ztratil mnoho času v poslední zatáčce.

Q3

V první jízdě Lewis Hamilton ukázal opravdovou formu svého Mercedesu, když nejrychlejší čas z Q2 překonal o osm desetin sekundy. Na jednu jízdu si všechno nechal Hülkenberg a Bottas nestačil na Ricciarda s Verstappenem.

Hamilton svůj čas nezlepšil, Räikkönen ano, ale udělal chybu v poslední zatáčce a na Hamiltona ztratil 45 tisícin sekundy. Týmového kolegu porazil Verstappen, Bottas na pátém místě.

Nejlepší ze zbytku světa je Ocon, výborný výsledek pro Vandoorna, sedmé místo. Na osmém místě Hülkenberg, až tři místa za týmovým kolegou Pérez na devátém místě a rovněž Alonso na desátém místě.

Sdílejte na:
Zavřít