Massa: Po Formuli 1 chci závodit ve Formuli E

Massa: Po Formuli 1 chci závodit ve Formuli E

Závodník Williamsu Felipe Massa prozradil, že poté, co opustí Formuli 1, by si přál závodit v šampionátu Formule E.

Brazilský závodník odešel z Formule 1 do důchodu na konci loňské sezony, ale byl týmem Williams požádán, aby se vrátil, kvůli uvolněné sedačce po Valtteri Bottasovi. Ten na začátku roku nečekaně přestoupil do Mercedesu, který v prosinci opustil čerstvý mistr světa Nico Rosberg.

Massa souhlasil a dokonce naznačil, že by s Williamsem mohl zůstat i pro další rok. Ale během víkendu na italské Monze prozradil, že chce přestoupit do Formule E, až jeho kariéra v F1 definitivně skončí.

„Ano, Formuli E,“ odpověděl na otázku, jestli má nějaké plány po Formuli 1. „Ale nevím kdy.“

Massa už jednou absolvoval test s týmem Jaguar FE a jednal s ním o závodní sedačce, než se rozhodl vrátit k Williamsu.

„Měl jsem s nimi test. Když jsem se rozhodl skončit s Formulí 1, mluvil jsem s několika týmy o Formuli E. Chtěl jsem ten vůz vidět a chtěl jsem ho řídit, aby to poznal. Nakonec jsem s nimi udělal test. S Formulí 1 se to vůbec nedá srovnávat. Je to úplně jiné, ale stále je to soutěž. Pro budoucnost je to skvělý nápad a celý šampionát roste. Myslím, že je to fantastické a vidím v této kategorii velkou budoucnost pro mnoho pilotů, zvláště po Formuli 1.“

Massa se ale pro přestup do Formule E zcela nerozhodl. Hlavním faktorem v rozhodování je pocit, který bude mít ohledně Formule 1 a jestli bude spokojen s výkonností svého týmu.

„Musím to všechno promyslet a poté se rozhodnu, jaké jsou mé možnosti pro příští rok a jestli se mi ty možnosti líbí,“ vysvětlil. „Cítím, že jsem konkurenceschopný. Když to cítíte a děláte v autě dobrou práci, tak vás to opravdu motivuje. Ale je pravda, že nechci být ve Formuli 1 někde vzadu. Chci mít pořádnou práci a to bude mít vliv na moji budoucnost.“

Sdílejte na:
Zavřít