Třetí trénink v Baku: Nejrychlejší Bottas, Vettel a Verstappen s technickými problémy

Třetí trénink v Baku: Nejrychlejší Bottas, Vettel a Verstappen s technickými problémy

Sobotu otevřel nejlepším časem Valtteri Bottas na Mercedesu. Vettela zastavily technické problémy a musel se spokojit s dvanáctým místem.

Třetí trénink na okruhu v Baku probíhal oproti těm pátečním v poklidném duchu. Po úpravě obrubníku v osmé zatáčce, který byl prakticky odstraněn a nahrazen malbou, nebyly vyvěšeny žádné červené vlajky, avšak žluté jsme párkrát zahlédly.

První žlutá vlajka zavlála krátce po začátku, když začaly šlehat z Renaultu Jolyona Palmera plameny. Odstraňování Britova vozu zabralo maršálům téměř deset minut.

Jak jezdci postupně přezouvali ze středně tvrdé specifikace gum na softy a super-softy, tak se zrychlovali pochopitelně také časy. První dvě pozice si téměř celou dobu prohazovali piloti Mercedesu Valtteri Bottas a Lewis Hamilton. Solidní časy také zajížděli piloti Force Indie a Filipe Massa na Williamsu, který se dokonce několik minut držel na druhém místě.

Reprezentativní čas nezaznamenal dvanáctý Sebastian Vettel, pro kterého trénink skončil předčasně kvůli problémům s chlazením. O pár minut později zastavily technické potíže i Red Bull Maxe Verstappena.

V úplném závěru tréninku byly vyvěšeny žluté vlajky kvůli Lance Strollovi, který skončil ve druhé zatáčce mimo trať. Chvíli trvalo, než se mu podařilo zařadit zpátečku a vrátit se zpět na trať. V konečné výsledkové listině osmnáctému nováčkovi z kanadského Montrealu patří slušné deváté místo.

Nejlépe se s městským okruhem vypořádal Bottas. Mezi Fina a jeho týmového kolegu Hamiltona se dostal druhý finský závodník Kimi Räikkönen. Čtvrtý Daniel Ricciardo, za ním se zařadili Ocon, Verstappen, Massa, Kvyat, Stroll a nejlepší desítku uzavírá Sergio Pérez.

Sdílejte na:
Zavřít